Pikó fétise: az emberek sarcolása, a bezárás és megszorítás

Újabb sarcot vetne ki Pikó a józsefvárosi emberekre: a döntése szerint jövő hónaptól drágább lesz a parkolás. Buzog benne a lehúzási vágy, hiszen a kormány tavaly megakadályozta, hogy 170 millió forintot gomboljon le a józsefvárosiakról adóemelések formájában.

piko_penzfurdo.png

Napokon belül valósággá válik a picsogó Pikó beteges fantáziáinak (azaz: hogyan lehet minél több bőrt lehúzni a józsefvárosiakról) egy újabb szeglete: március 31-től drágul a parkolás Józsefvárosban. Régóta ábrándozhatott ezen, hiszen másfél éves rémuralma alatt megmutatta, hogy nem az építésben, vagy a fejlesztésben, hanem a rombolásban lel kéjes örömöt.

Pikó beteges vágyának tárgya: a józsefvárosiak sarcolása

A józsefvárosi parkolás megdrágításának gondolatát Pikó már tavaly tavasszal belengette egy lakossági fórumon, ami azóta fétissé erősödött benne. A Pikó-banda megmutatta, hogy ha az emberek sarcolásáról van szó, kreativitása nem ismer határokat: a parkolási rendeletben egy betűt megváltoztatva március 31-től a kedvezmény már nem LAKOSONKÉNT, hanem LAKÁSONKÉNT jár. Ugyan nem annyit, mint eredetileg szeretett volna, de így is le tud gombolni valamennyi pénzt a józsefvárosiakról. Emlékezetes: Pikó tavaly novemberben a beteges adóemelési vágyától hajtva 170 millió forintot akasztott volna le a józsefvárosiakról. Hogy mindezt a kormány megtiltotta, olyannyira fájhat nekik, hogy Pikó egyik apródja még januárban azon siránkozott, hogy nem tudják eléggé megsarcolni Józsefvárost.

Nem csak sarcol, hanem rombol, bezár és zülleszt is a Pikó-banda

A járvány és a veszélyhelyzet remélhetőleg hamarosan elmúlik. Pikó beteges sarcolási vágya miatt azonban nem vár túl szép jövőkép Józsefvárosra. Szemmel látható, hogy a tűcserés Pikó annyira elhanyagolta Józsefvárost, hogy már nemcsak a köztisztaság és a közbiztonság hever romokban, de újra megjelentek a közterületeken eldobált narkós tűk is. Nagy kedvencei lehetnek Pikónak a narkósok, mert egyik első polgármesteri intézkedése volt, hogy újra kinyittatta a drogtanyaként elhíresült Auróra nevezetű bűnbarlangot.

A valódi kulturális értékek azonban láthatóan olyanok Pikó számára, mint ördögnek a tömjénfüst, ezért ott rombolja azokat, ahol és ahogyan csak tudja. Kifilézte a Józsefvárosi Cigányzenekart, és olyan kulturális intézményeket záratott be, mint a Józsefvárosi Galéria, a H13, vagy a Zászlómúzeum. Ezzel szemben a gyilkos totalitárius diktatúra, a Kun Béla-féle Tanácsköztársaság egy szekértolójáról pedig közteret nevezne el Józsefvárosban.

A Pikó féle városvezetés pénzügyei hasonlóan mocskosak, mint a fenti húzásai: városvezetése alatt eddig a józsefvárosiak milliárdjait herdálta el, közben folyton azért visít, mert szerinte a „kormány kivérezteti” Józsefvárost. Olyannyira kivérezteti, hogy az állami támogatásoknak köszönhetően Józsefváros idei költségvetése 4 milliárd forinttal magasabb, mint korábban volt…

És ezeken kívül is sok más aljasságot elkövetett már Pikó a józsefvárosi emberek ellen, a parkolás megdrágítása csupán a jéghegy csúcsa…