Ismét a hajléktalanok helyzetbe hozásán mesterkedik Pikó András

De nem ám, nyíltan, egyenesen, felvállalva teszi ezt, hanem esélyegyenlőségi programba rejtve, nők, gyerekek és kisebbségek mögé bújtatva.

piko_meg_tobb_csoves.png

Történt ugyanis, hogy Pikó András polgármester a 2/3-os választási eredmény miatti apátiájából felocsúdva, megérezte, hogy az eddigi nagy semmittevés igencsak kevés lesz arra, hogy a következő ciklusban megőrizze a polgármesteri székét. Hogy mégis adjon magának némi esélyt, ismét kedvenc társadalmi rétegének – a hajléktalanoknak – a Józsefvárosba csábításán kezdett fáradozni. Mivel azonban a józsefvárosiak többsége már így is megszenvedi, hogy Pikó miatt egyre-másra hajléktalanokba botlik, nem is beszélve a köztereken a jelenséggel járó koszról, bűzről, ezért aztán a polgármester kénytelen eme cselekedetét valamilyen szociálisnak látszó mázzal elkenni, hogy ne bukjon még több szimpatizánst, mint amennyit hoz neki ez az ügy.

Április 19-én arról számolt be Pikó a közösségi oldalán, hogy Helyi Esélyegyenlőségi Programról egyeztetett szakértőkkel.

pik_poszt.jpg

Mint újságolja, nagyon büszke erre a programra, mert „Józsefváros jövője szempontjából kulcsfontosságú az esélyegyenlőség, legyen szó akár kisebbségekről, gyerekekről, a nők egyenlő esélyeinek megteremtéséről”. KISEBBSÉG, GYEREKEK, NŐK. Róluk egyeztetett tehát Pikó. Éppen csak az a bibi, hogy az említett csoportok helyett a kerület hajléktalanügyi referense, és a lakásügyi referense volt jelen, ami már így önmagában is sokat sejtet.

A polgármester követői is érezték, hogy kilóg a lóláb ebből a posztból.

„Vajon miféle esélyegyenlőségről lehet ott szó, ahol az egyik legszegényebb nyolckerbeli réteget, az önkoris bérlőket fosztják ki a magát szegénybarátnak tartó polgármester aktív közreműködésével, mely réteg példátlan kiszolgáltatottságát egyébként, az általa gründolt, "független civil csoporttal" akarja elkendőzni? És megkérdezném, miféle szakértők azok, akik minderről, legföljebb csak ha a "demokratikusoldali" kerületvezetőtől hallanak egy s mást, s persze azt is az ő interpretálásában, s ha mégsem így van, akkor mégis, miről tárgyalnak valójában?” – teszi fel a kérdést az egyik hozzászóló. Egy másik pedig a következőképpen toldotta meg a bejegyzést: „Annyira büszke vagy, hogy cigány szakembert nem találtatok, hogy ő is megossza véleményét, vagy esetleg javaslatokat tegyen. A Molnár Györgyöt látom nem lehet kirobbantani a kerületből, ha ellenzéki polgármester van a nyolcban. Semmit nem változtatok!”