Az álszent Jámbor jól kitömi a saját érdekköreit

Havonta közel kétszázezer forinttal támogatja milliós képviselői fizetéséből Jámbor András saját mozgalmát, a neomarxista Szikrát, juttat egy kis apanázst a saját felesége egyesületének is, és vélhetően korábbi munkahelyét, a nyíltan kommunista Mérce.hu-t is dotálni fogja. Közben előadja a jótékony hőst, és a hátrányos helyzetű gyermekeket támogató szervezet szemét meg kiszúrja 3 ezer forinttal.

jambor_minden_penzt_az_elvtarsaknak.png

Egy vérbeli kommunista csak és kizárólag akkor mutatkozik szociálisan érzékenynek, ha ehhez masszív érdeke fűződik, és mindez csak addig tart, amíg ebből hasznot remél… Ilyen a Józsefvárosért nem, de a saját kommunista elvtársaiért mindent megtevő Jámbor András legújabb médiahaknija, miszerint a saját milliós parlamenti fizetésének egyharmadából „civil” szervezeteket akar „támogatni”.

A szóban forgó 360 ezer forintból a legnagyobb tételt (a felét) Jámbor saját neomarxista mozgalma, a Szikra kapja. De támogatja a felesége szerveztét is, az Utcáról Lakásba! Egyesületet, amellyel mintegy családi vállalkozásként nyerészkednek a szerencsétlen sorsú hajléktalanokon és azon, hogy a baloldal Karácsony Gergely és Pikó András hathatós közreműködésével, az állelkész Iványi Gábor vezényletére elárasztja Budapestet és Józsefvárost az ország valamennyi pontjáról ide érkező fedél nélküliekkel. De olyanról is beszélt ez a szakadt gatyás hobó, hogy bizonyos „médiatermékeket” is dotálni fog. Nem lepődnénk meg, ha ez a nyíltan kommunista Mérce.hu lenne, amelynek Jámbor alapítója, korábban a főszerkesztője volt. Meg persze ott van a támogatottak között Pikó szervezete, a C8 is, amelynek annyi köze van a „civilséghez”, mint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak a néphez, meg a demokráciához…

Magyarul: az álszent Jámbor nagy csinnadrattával átteszi az egyik zsebéből a százezreket a másikba, miközben előadja a jóságos filantrópot, de a hátrányos helyzetű gyermekeket támogató Hogy vagy egyesületnek például 3 ezer forintot csurgat a hatalmas jótékonyság közepette.

Kicsit a klasszikus vicc jut erről eszünkbe: „A konyak a dolgozó nép itala, amelyet a munkásosztály és a vele szövetséges dolgozó parasztság választott képviselői útján fogyaszt.”