Lebukott a hazug Pikó: több pénzből gazdálkodik Józsefváros, mint valaha

Pikó rendszerszintű átverésének az áldozatai azok a józsefvárosi polgárok, akik elhiszik a polgármesternek azt a maszlagot, hogy a kormány miatt nincs pénz semmire a kerületben. Erre világít rá a kerület 2021-es költségvetése, amelyből kiderül, hogy Józsefváros 4 milliárd forinttal többől gazdálkodik, mint a korábbi években.

piko_dollarszem.png

Pikó napi kesergő posztjai, lejárató cikkek tömkelege a helyi propagandakiadványban, valamint kormányzati elvonás-számláló molinók hada hirdeti szerte a kerületben, hogy a csúnya-gonosz jobboldali országvezetők milliárdokat vettek el Józsefvárostól – és ezt sokan el is hiszik, főként azok, akik kizárólag a polgármester Facebook-oldaláról, illetve a szennylappá silányított Józsefváros újságból tájékozódnak.

A Pikó féle látványos hókuszpókusz azonban nem tarthat örökké, a számok ugyanis nem hazudnak. Márpedig egy város költségvetése szigorú szabályok mentén kell, hogy elkészüljön, így ilyenkor kibukik a kamuzás. Nem igaz tehát az eddigi mantra, hogy a kerületnek nincsen pénze, a Pikóék által elkészített költségvetés-tervezetben ugyanis feketén-fehéren benne van, hogy a korábbinál 4 milliárddal több pénzből – 28 milliárd forinttal – gazdálkodhat az ex-klubrádiós hírolvasó és a nagy baloldali összeborulás csapata. Ráadásul a kormány a „nagy elvonások” közepedte rekord összegű támogatást nyújtott a kerületnek.

Ok, hogy több a pénz. De hol van a látszatja? – teheti fel a kérdést az olvasó. És igaza is van. Mert amióta betette a lábát Pikó és bandája azóta:

 …… és a sor még hosszan sorolható.      

Akkor mégis mire költenek? A válasz pedig nagyon egyszerű: a haverokra (a saját holdudvaruk zsebeinek kitömésére, az LMBTQ- szervezetekre, a drogos helyként elhíresült törzskocsmájukra, az Aurórára) valamint a propagandára, (a homályos részvételi irodára, a kormányzat lejáratására gyártott molinók, elődeiket lejárató cikkek tömkelegére).

Ez a baloldal valódi arca: beígértek mindent, emlékezzünk csak a szlogenjükre: „Ha mi győzünk, Józsefváros nyer!”. Ezzel szemben csak káoszt és pusztítást hoztak.