A momentumos józsefvárosi képviselő azon kesereg, hogy nem sarcolhatják meg a lakosokat

Elkotyogta magát Hermann György momentumos önkormányzati képviselő. Egy Facebook-kommentben azon sajnálkozott, hogy a kormány tiltása miatt nem emelhetnek adókat és nem vethetnek ki új sarcokat a józsefvárosiakra. Ez a baloldal igazi arca. 
hermann_bar_8756.jpg

Azt, hogy Józsefváros a fejlődési pályáról a visszafejlődés útjára lépett – szemetesek az utcák, egyre több a hajléktalan – Pikó polgármester és bandája színrelépésével, már azok is látják, akik 2019 őszén a baloldali összefogás mellett tették le a voksukat.

A polgármester természetesen ezt nem így látja, szerinte továbbra is Józsefváros a legdinamikusabban fejlődő kerület. Ezt azzal próbálja bizonyítani, hogy kiadott gyorsan egy kiadványt az egy éves tevékenységéről, amiben a konkrét fejlesztések szinte mindegyike a korábbi ciklusban elindított, befejezés előtt álló beruházás volt, amit már nem tudott a baloldal leállítani. Mert ilyenre is volt példa szépszámmal, lásd Blaha Lujza tér, Orczy tér, józsefvárosi strand. Erre az anomáliára világított rá a hirnyolc.hu, a kerülettel foglalkozó hírportál is, ahol megjelent Hermann György momentumos képviselő és azon sajnálkozott, hogy az önkormányzat nem sarcolhatja meg a józsefvárosiakat. Mint írta:

„….. a Fidesz regnálása alatt nem volt veszélyhelyzet, nem nullázták ki a parkolási bevételeket, nem tiltották meg a díjak, és adók emelését, illetve újak bevezetését ….”.

Szerinte, ha a baloldal megemelhette volna az adókat és újakat vethetett volna ki, akkor több eredményt fel tudna mutatni.

Tehát a tornából felmentett momentumos újhullám éppen ellentételesen gondolkodik, mint a jobboldal. Nekik az adóemelés, a megszorítócsomagok a lételemük, hogy aztán az ebből befolyó pluszbevételeket szétoszthassák a haveroknak. Lásd Józsefvárost, ahol megháromszorozták a bizottságok számát és új pozíciókat hoztak létre, hogy mindenkit kifizethessenek, aki a kampányukat segítette.

Hermann György kikotyogta tehát, hogy a baloldal célja a józsefvárosiak sarcolása. Ennek tudatában érdemes dönteni legközelebb a szavazófülkében.