A lakosok helyett a liberális drogtanya pártjára állt Pikó András

Az Auróra utcában található Auróra Kioszk nevű szórakozóhely évek óta zavarta, zavarja a környéken élők nyugalmát: ezen próbált meg változtatni a kerület korábbi vezetése, amikor a bezáratása mellett döntött. A lakosok pihenéshez való jogára azonban úgy tűnik fittyet hány a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP által támogatott Pikó András polgármester, így visszavonta a bezárásra vonatkozó bírósági keresetet. Józsefváros új vezetőjének fontosabb a liberális-baloldali-lmbtq értékek védelme, mint az itt élő választópolgárok képviselete.

aurora.jpg

Forrás: Google streetview

Ismét bebizonyította Pikó András polgármester, hogy nem a józsefvárosiak érdekei a fontosak számára, hanem más érdekek, jelen esetben éppen az elvbarátai törzshelyének számító Auróra.

A hajnalig tartó zajos bulijaival a környékbeli lakók életét, pihenéshez való jogát hosszú évek óta megkeserítő Auróra Kioszkkal – ahol többször volt rendőrségi razzia is, és volt, hogy több embert előállítottak drog birtoklásáért – évek óta küzdött a Polgármesteri Hivatal. El is rendelték a bezáratását, ám most Pikóék visszavonták az erre vonatkozó bírósági keresetet.

Az Auróra tehát marad nyitva, a józsefvárosiak érdekeinek érvényesítése az új városvezetőket nem különösebben foglalkoztatja. Pikó Anrdás polgármester és Erőss Gábor alpolgármester közleményében az áll, hogy az Aurórát nagy értéknek tartják és számíthat az önkormányzat partnerségére és védelmére bármilyen támadás is érje.

Vörös Tamás önkormányzati képviselő (Fidesz) a HírTV-nek azt nyilatkozta, hogy számos panaszlevél érkezett a szórakozóhellyel kapcsolatban, amelynek eredményeként a hatóság el is járt az ügyben, ezért érthetetlen, hogy Pikó András hogyan könyvelheti el sikerként az Auróra újranyitását.