Az átláthatóság jegyében titokban rúgta ki Pikó az önkormányzati cégvezetőt

Idő előtt vágta ki Pikó András a JKN éléről a vitorlásmutyiba belebuk(tat)ott Gyurcsány-ember, Gőz Gabriella utódjául odaültetett Ivanyos Jánost. Olyan szóbeszédek járják, hogy ez „leszámolás” volt, mert a klubrádiós propagandistából lett polgármesternek komoly ellentétei voltak Ivanyossal. Ami biztos, hogy ingatag lábon áll Pikó belső feszültségekkel terhelt roncskoalíciója és köre, hiszen már több vezető funkcionárius menekült el korábban a süllyedő hajóról.

piko_jkn_vezeto.png

Újabb belsőkörös embert paterolt ki a pozíciójából a Józsefvárost legatyásító, a közbiztonságot és a köztisztaságot romokba döntő Pikó András. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen – az átláthatóság jegyében zárt ülésen – a szerződése lejárta előtt kirúgták a JKN (önkormányzati cég) vezetőjét, akit azok után neveztek ki, hogy a Gyurcsány-ember Gőz Gabriella, korábbi vezető belebukott a vitorlásmutyiba. Azok a szóbeszédek járják, hogy ez a kirúgás amolyan „leszámolás” Pikó részéről, mert komoly ellentétei voltak a cégvezetővel.

Emlékezetes, a klubrádiós propagandistából lett polgármester titokban megpróbálta átjátszani Józsefváros káptalanfüredi strandjának egy részét egy haveri elit vitorlásklubnak, akik egyébként boros árat kérnek a szolgáltatásaikért. A mutyitól visszatáncoló Pikó később egy a nyilvánosság elől eltitkolt „vizsgálattal” próbálta meg eltussolni a gyanús üzelmeit. A lóláb annyira kilóg, hogy sem a munkában, sem az igazmondásban nem jeleskedő polgármester éppen aktuális, a terézvárosi kerékbilincs-mutyiban nyakig érintett jegyzője elismerte: „egyértelműen megállapítható, hogy a szerződést a teljesítés alatt, a birtokba adást követően foglaltak írásba. A szerződést eredeti dátummal írták alá, a birtokbaadási jegyzőkönyvet utólag állították ki és tanúzták le”.

Sokan vannak, akik rövid idő alatt tűnnek el Pikó süllyedő hajójáról

Nem csak a JKN-nél adják egymásnak a kilincset a belső emberek Pikó András feszültségekkel teli roncskoalíciójában és körében. Azon túl, hogy korábbi információk szerint legalább 150-en menekültek már el a hivatalból, távozott Pikó korábbi jegyzője és kabinetvezető-helyettese, de a Karácsony Gergely csókosai közül kiválasztott aljegyző is lelépett már. Talán azért, mert nem bírta a gyomruk a kampányígéretei betartására sem hajlandó Pikó sorozatos mutyijait…

De a baloldali propagandalappá silányított Józsefváros Újság is a harmadik főszerkesztőjét fogyasztja, a „függetlenség” bizonyítéka, hogy Dercsényi Dávid korábban megjárta a HVG-t, az Azonnali.hu-t és a 24.hu-t is. Bizonyára a korábbi főszerkesztőknél sem a baloldali elköteleződés hiánya vezetett kenyértöréshez, hiszen Tóth Ákost a 168 órától, Lengyel Tibort pedig a Népszavától akasztották le.