Nagyon titkolózik a vitorlásmutyis Pikó-banda

Nem volt hajlandó nyilvánosan tárgyalni a Józsefvárost legatyásító Pikó-féle roncskoalíció a vitorlásmutyival kapcsolatos vizsgálat jelentését. Ilyenkor már nem fontos az átláthatóság? Talán sosem volt, nekik az a fontos, hogy senki ne tudja meg, milyen mutyival passzolták le egy haveri vitorlásklubnak a káptalanfüredi strand egy részét.

vitorlasmutyi.png

„Nem zörög a haraszt, ha nem fújj a szél” – tartja a mondás. A vitorlásmutyis Pikó-banda esetében ez már nem is egyszerű szél, hanem orkán… Nem elég, hogy a Józsefvárost ismét „Nyóckerré” tévő baloldali szivárványkoalíció legfinomabban szólva is gyanús körülmények között játszotta át a kerület káptalanfüredi strandjának egy részét egy haveri elit vitorlásklubnak, de ennek körülményeit nem hajlandóak a józsefvárosiak elé tárni. Tehát az egész köpülő ott van Pikó füle mögött, azért ilyen vajas…

Az október 28-i testületi ülésen a jobboldali önkormányzati képviselők szerették volna elérni, ne zárt, hanem mindenki által követhető, nyílt ülésen tárgyalják meg a baloldali vitorlásmutyiról szóló vizsgálat jelentését. Így lett? Persze, hogy nem… Milyen érdekes, ahogy foggal-körömmel erőlködik a kampányban még átláthatóságot, transzparenciát harsogó Pikó-banda, hogy eltitkolja mindenki elől a mutyijukat! De mit vár az ember egy baloldali (bűn)bandától? Amit a kampányban ígértek, annak az ellenkezőjét csinálják a hatalomban. De nincs is új a Nap alatt: Pikó anno – nyilván az átláthatóság iránti elköteleződése szellemében – az egyszemélyi döntéseiről sem akart beszámolni.

Nyilván tele lehet a gatyesz, nem akarják, hogy bárki megtudhassa, a szabályokra milyen magasról téve játszották át egy Gyurcsány-katona segítségével a haveri vitorlásklubnak a strand egy részét. Önmagában már az is beszédes, hogy az őszödi böszme egykori sajtófőnöke, a Józsefváros Közösségeiért Nzrt. vezérigazgatója is inkább fülét-farkát behúzva lemondott, mielőtt kiderülnének róla az aljasságok. És nem ő az első a sorban, sokan nem bírhatják gyomorral a Pikó-banda korrupt húzásait, lelépett már a jegyző, az aljegyző, de Pikó kabinetvezető-helyettese is…

A Pikó-banda vitorlásmutyijának legújabb részletéről a kerületi hírportál, a Hírnyolc rántotta le a leplet, de a mutyit is bemutatták, lépésről lépésre. Érdemes elolvasni.