Tizenhat fa kivágását engedélyezte Baranyi „Fagyilkos” Krisztina

Riadt lakosok ébredtek arra augusztus 16-án, hogy bőgnek a láncfűrészek a Haller utca 32-40 társasház udvarán. Tizenhat darab évtizedes, egészséges fát vágtak ki egy építkezés miatt. Az ügy pikantériája, hogy éppen Baranyi Krisztina polgármester szólalt fel a fakivágások ellen egy tüntetésen.

img_9139_2.JPG

A láncfűrészek könyörtelenül hasítottak bele az ágakba, melynek nyomán a fák lombkoronái porba hulltak, amiket aztán az aprítógép szaggatott apró darabokra. A gangon álló döbbent lakók szeméből világosan ki lehetett olvasni, hogy nem értik, miért van erre szükség – néhányan egy-egy könnycseppet is elmorzsoltak az évtizedek óta kellemes, hűs árnyékot adó fák kidöntésekor.

img_9101.JPG

Az ok pedig – mint kiderült – az, hogy a fák útjában álltak egy szomszédos telekre tervezett épületnek. Ennyit ér tehát Baranyi Krisztinának a szava, aki eddig áltatta a ferencvárosiakat, hogy neki minden fa számít. Emlékezetes két évvel ezelőtt azzal próbálta bizonygatni, hogy ő mennyire „zöldpolitikus”, hogy nem engedett két kiöregedett – a szakemberek szerint is káros, invazív fajnak titulált – ecetfát kivágni a Markusovszky téren, csak azért, hogy körbehaknizza vele a liberális sajtót. Most viszont minden gond nélkül megadta az engedélyt 16 óriási árnyékot adó, egészséges fa kipusztítására. Talán abban bízott, hogy az udvari fák eltüntetése nem tűnik fel senkinek, amelyek bár nem voltak szem előtt, azért a ház udvarát vastag árnyékkal borították be, a környéket friss oxigénnel látták el.

img_9107.JPG

Mindezek mellett pedig Baranyi minden lelkiismeret furdalás nélkül nekiállt tüntetni pár nappal ezelőtt a fakivágások ellen. Csak most látszik, mennyire álságos volt, amikor kiállt az emberek elé és elmondta, hogy ő a kerületében mennyire küzd a természetvédelemért, és zöldítésre buzdítja polgármestertársait, és az embereket. Ennyit ér Baranyi „Fagyilkos” Krisztina szava.

Hol vannak ilyenkor a ligetvédők, az álcivil baloldali szervezetek, és Jámbor András? Úgy tűnik most nem tartják fontosnak, hogy kiálljanak a fák védelmében?