Mindenkinek is nekiment Baranyi

Nagyot ment az elmúlt hónapban Baranyi Krisztina. Az összeférhetetlenségéről híres ferencvárosi polgármesternek sikerült megint kioktatnia, magára haragítania mindenkit, aki nem az ő „elfogadó”, haladó, progresszív liberális táborába tartozik. Újraindulási szándékának bejelentését követően, azonban felmerül a kérdés, mindez lehet, hogy szándákos provokáció, előre eltervezett PR fogás volt részéről? Lehet, hogy szeretett volna kis figyelmet kapni a médiában, ha már városvezetői képességeivel nem tűnik ki?

bar_8998.jpg

Novemberben Baranyinak pár hét leforgása alatt sikerület a fél országot felhergelnie és maga ellen fordítania kijelentéseivel. Biztos kéjes önelégültség tölti el, amikor kioktató, arrogáns stílusában páros lábbal száll bele olyan társadalmi csoportokba, akik nem az ő és elvtársai szekerét tolják.

A nárcisztikus Baranyi mindig az „emberek” nevében nyilatkoztat ki, ő mondja meg ki tekinthető újságírónak és ki propagandistának, mi számít valódi sajtónak és mi propagandamédiának, mi számít teljesítménynek, milyen a jó labdarugócsapat és szurkolótábor, és persze annak hogyan kell viselkednie, hogy az ő toleráns világképükbe beleférjenek.

Emlékezetes: pár héttel ezelőtt az ATV élő reggeli adásában pökhendi stílusában méltatlan módon – a vélemény, és szólászabadság nevében - minősített egy jobboldali újságírót és nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseire. Miért is, mert ő, mint mondta eldöntheti, hogy ki újságíró és ki nem.

A jogos felháborodást követően alig ült el a vihar körülötte, amikor Ferencváros regnáló polgármestereként úgy gondolta, eljött az ideje, hogy a nemzetközi sikereket elérő Fradi csapatába és annak szurkolótáborába rúgjon bele és kezdje el őket is minősíteni.

Biztos nagyon fájhatnak neki a Ferencváros labdarugócsapatának sikerei, ha hasonló mondatokat tud magából kipréselni: 

“attól nem kell hasra esni, hogy közpénzcsilliárdokból összejön az európai középmezőny alja... engem elriaszt az a szurkolói közösség, ami ott a keménymagot alkotja, másrészt pedig úgy éreztem, hogy a klubvezetők nem látnak szívesen.”

Aki szerint a jobboldali média szereplői nem számítanak sajtónak, a Fradi szurkolói pedig számára „riasztó közeget” képeznek, az miért is akar ismét polgármester lenni Ferencvárosban, mégis hogyan képviseli azoknak a lakóknak az érdekeit, akik nem az ő világnézete szerint élnek?

Tényleg nehéz eldönteni, hogy Baranyi ennyire bátor vagy inkább ennyire….