Pikó elbaltázta az Orczy tér felújítását is

Nemcsak az Orczy tér, de a Baross utca, valamint más utcák, így a Dobozi, Magdolna sem újulnak meg a közeljövőben Karácsony Gergelynek, valamint Pikó Andrásnak köszönhetően.  A főpolgármesterrel jó kapcsolatot ápoló Pikó képességeiről sokat elárul, hogy még azt sem tudta cimborájánál elérni a volt rádiós hírolvasó, hogy ezeket a Józsefvárost érintő fontos felújításokat ne kaszálják el.

orczy_google.jpg

Pikó András az elmúlt hetekben folyamatosan azt kamuzza mindenféle felületen, hogy a csúnya kormány elvette tőle a fejlesztési pénzeket, holott Pikó szimplán elbaltázta a lehívását annak az 1,2 milliárd forintnak, amit Kocsis Máté országgyűlési képviselő lobbizott ki Józsefvárosnak.

A kerület balfácán polgármestere hibát-hibára halmoz, most pedig még hű barátja, és országos cimborája, Karácsony Gergely is hátba szúrta.

Történt ugyanis, hogy Karácsony – aki a veszélyhelyzetben egyszemélyben dönt a Főváros ügyeiben az átláthatóság és a demokrácia jegyében – egy, a mellékletekkel együtt többszáz oldalas salátaelőterjesztésben tudatta a fővárosiakkal, hogy mely közterületek újulnak meg a közeljövőben – szúrta ki a www.hirnyolc.hu oldal.

A dokumentációból az derül ki, hogy a már korábban betervezett Orczy tér, Magdolna utca, Dobozi utca, Baross utcai szervízút felújításának harmadik üteme – amelyben az Orczy tér is következett volna – nem valósul meg.

Tehát Tarlós István és Kocsis Máté elképzeléseitől eltérően Karácsony nem szeretne több zöldfelületet az Orczy térre, nem rendezi a parkolási felületeket a Baross utca ezen részén, mint ahogyan nem fogják felszedni a régi vágánymaradványokat sem a kocsisszín előtti területen.

Ha pedig ez még nem lenne elég, Karácsony rátett egy lapáttal: a Baross utca felújításának tervét is elkaszálta.

És hogy mi ebben a történetben Pikó András szerepe? Hát az, hogy a balfácán polgármester nemcsak a már kilobbizott 1,2 milliárdot volt képes „elkótyavetyélni”, de még hű szövetségesénél, Karácsony Gergelynél sem számít Pikó szava…

Így Józsefváros egyik ikonikus terének, az Orczy térnek a megújításának búcsút mondhatunk, pedig már annyira elérhető közelségbe került…

Fotó: Google streetview