Tovább szalámizta önmagát a józsefvárosi balos roncskoalíció

Gyurcsány Ferenc józsefvárosi beosztottjai, a DK-sok, a már lélegeztetőgépen is alig élő MSZP képviselővel együtt elmenekültek a süllyedő Pikó-hajóról. Kiléptek a szivárványkoalíció közös frakciójából és saját képviselőcsoportot alakítottak. Hú, mennyire utálhatják ezek egymást, ha mindezt épp pár héttel az időközi előtt is meglépték…

szakad_a_piko_frakcio.png

Már régen köztudott, hogy recseg-ropog a beváltatlan ígéretek élő szobraként is nevezhető Pikó András, pusztán csak a hatalomért és a pénzcsapok megszerzéséért összetákolt baloldali szivárványkoalíciója. Az ex klubrádiós propagandistából lett polgármester ellen már korábban is lázadoztak a Gyurcsány-pártba (DK) ifjúsági tagozatként beolvadó momentumosok. Például nem nézték jó szemmel, hogy a munkát és az igazmondást messzire elkerülő főnökük egy gyáva nyúl

Kifarolt Pikó mögül a Gyurcsány-szekta és a tetszhalott MSZP

Az teljesen világos, hogy ki fújja a passzátszelet a baloldalon, legyen szó országos, vagy helyi politikáról. Gyurcsány helyi kirakatemberei robbantották is a már amúgy is szétesőben lévő roncskoalíciót: az immár mikropárttá zsugorodott MSZP-vel együtt kiléptek Pikó frakciójából és saját képviselőcsoportot alakítottak. Mindez jól példázza, hogy mennyire rühellhetik egymás képét a Józsefvárost tönkretevő balliberális haszonlesők, ha mindezt éppen egy helyi időközi választás előtt pár héttel teszik meg.

A kecske papol a káposzta védelméről

Pikó megcsonkult maradékfrakciójának vezetője mindezt igazi farizeusként vette tudomásul. Az immár a Momentumba ejtőernyőzött, csekély teljesítményű Sátly Balázs rögvest arról papolt, hogy ez az – egyébként teljesen szükségtelen – új frakció ne jelentsen többletköltséget az önkormányzat számára. Sátly nyilván a saját káposztáját félti, hiszen egyszer sem hallottuk még moralizálni a több milliókért kitartott sok tucat tanácsadóval és káderrel, a pénznyelő bizottsági rendszerrel kapcsolatban.

Egyébként jogos: ne a gyurcsányistákra és helyi szoci csatlósaikra menjen el az a több milliárd forint, amit Pikóék összegyűjtögettek maguknak az utóbbi években. Nyilván nem Józsefvárosnak, hiszen akkor fejlesztenének, dolgoznának valamit, lenne látszata.

A jó megoldás kétségkívül az lenne, ha ezt a pénzt egy felelős városvezetés fordítaná Józsefváros és a józsefvárosiak hasznára. Erre talán már nem is kell olyan sokat várni, mert június 26-án az 5. számú választókerületben a fideszes jelölt, Gondos Judit győzelme újabb jobbegyenest vihet be a darabokra töredezett józsefvárosi baloldalnak.