Az etikai szabályzatot „szigorította” a mutyista baloldal

Kapaszkodjunk meg: a vitorlásmutyis józsefvárosi baloldal kerékbilincs-mutyiban nyakig benne lévő jegyzője a „hivatal iránti közbizalom erősítése” (szép szó, inkább visszanyerni kellene) érdekében „szigorította” az önkormányzat etikai szabályzatát. Ehhez már a rinocérosz vastagságú, saválló arcbőr is kevés…etikai_kodex.png

Jó sok csontváz dőlt ki a Pikó-féle roncskoalíció szekrényéből csak az utóbbi hónapokban is: itt a legutóbbi, az eltitkolni próbált vitorlásmutyi, amivel átjátszották a káptalanfüredi strand egy részét egy haveri vitorlásklubnak. A korábbi mutyigyanús ügyeket már Pikó bizalmi embereinek a gyomra sem tudta bevenni, ezért a jegyző és a kabinetvezető-helyettes után az aljegyző is lelépett a süllyedő hajóról.

Tehát ennyi kidőlő csontváz után egy szerencsésebb vezetésű városban a városvezetés „önkritikát gyakorolva” lelépne az alvégen, de legalább eltakarítanák azokat. Nem így Józsefvárosban, ahol – a jó elvtársi viselkedés másik formáját követve – ezeket a csontvázakat inkább kicicomázva kiteszik a kirakatba. Minden bizonnyal így születhetett meg a szintén komoly mutyis múlttal terhelt új jegyző, Sajtos Csilla fejében a gondolat, hogy akkor „szigorítsunk hát az önkormányzat etikai szabályzatán”. Hát nem bájos?! És van még bőr a képén, mindezt „a hivatal iránti közbizalom erősítése” érdekében követte el… Sírjunk? Nevessünk?

Olyan mondatok hangoznak el ebben a módosításban, amelyeket, ha beillesztünk a mutyista baloldali városvezetés elmúlt kétéves ténykedésébe, a jóérzésű embernek minimum öklendezni kezd a gyomra. Lássunk egyet, amely szerint a Józsefvárost irányító baloldali köztisztviselő „feladat-, illetve hatáskörében eljárva szem előtt tartja a közérdeket és elutasítja a korrupció minden formáját”. Azért ahhoz tényleg vastagbőr kell egy kerékbilincs-mutyis jegyzőtől, hogy leírjon egy ilyet egy vitorlásmutyis baloldali városvezetés etikai kódexébe.

Ilyen és ehhez hasonló panelmondatok tömkelege olvasható a módosított és a mutyis jegyző szerint „megerősített” etikai szabályzatban, amelyek teljes egészében kimerítik a cinizmus minden ember által ismert formáját tudva, hogy ezt egy mutyista önkormányzatnál írta meg.

Hiszen az ebben a fércmunkában, meg a Pikó-csapat kampányígéreteiben is megannyiszor hangoztatott „átláthatóság” is csak egy csontváz a kirakatban. Ahogy Pikóék titkolják a vitorlásmutyiról szóló jelentést, úgy anno a klubrádiós propagandistából lett polgármester a veszélyhelyzet alatt hozott egyszemélyi döntéseinek részleteiről sem nagyon akart számot adni.

Szóval lehet itt látszatintézkedések tömkelegével kiszúrni a józsefvárosiak szemét, lehet szép szavakkal dobálózni, etikai kódexeket gyártani, meg „erősíteni”. De akkor nem kéne mannaosztást tartani, vitorlásmutyizni, a lakosságot sarcolni, a lakosság elől eltitkolni mindent, vagy éppen bűnözőket alkalmazni a Polgármesteri Hivatalban…

Úgy hiteles lenne, így csak a kiborult csontvázak felállítása a kirakatban.