A köpönyegforgató józsefvárosi baloldal a demokráciát üti szájba és köpi arcul választóit

Miközben a demokráciát félti a baloldal ország- és világszerte, Pikó András és a józsefvárosi baloldali képviselők (Momentumos, MSZP, DK, Párbeszéd) éppen a demokrácia alapjait rengetik helyben és köpik arcul választóikat.

_aa_8916.jpg

Elmaradt a március 23-ai józsefvárosi képviselő-testületi ülés, mert a baloldal egyetlen egy képviselője, alpolgármestere sem jelent meg azon. A közvetítés rövidre sikerült, Pikó András bejelentette, elhalasztja a testületit, mert nincs meg a határozatképesség. A polgármester okokat nem mondott, ahogyan azt sem, ki hiányzik. S ezt a közvetítésből sem lehetett látni.

Egyetlen egy baloldali képviselő sem jelent meg. „Hivatalosan” azt kommunikálták, hogy néhány képviselőjük covidos, azt persze nem közölték, név szerint ki, de a nem betegek sem jelentek meg a testületin. A nem betegek közül lakossági fórumon, bizottsági ülésen azért ott voltak páran...

Az is kiderült miért: mert féltek, hogy a jobboldali képviselőktől függ a határozatképesség, ezáltal attól is retteghettek, hogy nem lesznek többségben, így a jobboldali megválasztott képviselők döntése érvényesülhet egy-egy határozathozatalnál.

Ez pedig a demokrácia teljes megcsúfolása, a választók arcul köpése. Egy újabb bizonyíték arra, nem érdekli Pikót és a helyi baloldalt, mit akar a másik, nem érdekli őket, hogy meg lettek bízva egy feladattal a „nép” által.

Egy a fontos, a hatalom, a saját akarat érvényesítése.