Újabb egymilliós bírságot ért Baranyi „Tisztakéz” Krisztina bénázása

Nagyon nem megy Tisztakéz Krisztinának ez a dolog. Valahogyan nehéz. Nagyon. Egy tisztességes közbeszerzési eljárást lefolytatni. Tudják, olyat – példánk csak általános – amin nincsenek előre kiválasztott cégek, vagy éppen a folyamat közben nincsenek kizárt, vagy valami miatt a kiíró által megbélyegzett cégek. Mert ilyenkor jön a bünti a Közbeszerzési Hatóságtól. Az eddigi összesen 3+2 milliós bírság mellé a napokban egy újabbat is kapott a Ferencvárosi Önkormányzat. Amit az adófizetők pénzén fizet Tisztakéz. És ez nem mese.
bar_3491.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Ferencvárosi Önkormányzat. A négyszögletű kerek Bakáts térnél lakott a királynő, aki egy napon felkelt, és tükrébe nézett. „Tükröm-tükröm mond meg nékem, melyik céget nem szeretem éppen?”. A tükör nem válaszolt. Elkezdett repedezni.

A királynő úgy döntött, nem foglalkozik vele, a sarokba hajította. Egy október végi napon nyilvános közbeszerzési eljárást írt ki árubeszerzés tárgyában. Az árubeszerzés tárgya: személyi védőfelszerelések nettó 35.000.000 forint keretösszeg erejéig. Merthogy népét vírus sújtotta.

Több királyfi is jelentkezett, de az ajánlatkérő királynő a közbeszerzési eljárást eredménytelenné nyilvánította, amely döntésben többek között az egyik ajánlattevő királyfi hamis adat szolgáltatása miatti kizárás ténye felől is rendelkezett. Az érintett királyfi ezen berágott. Szóval a döntést megtámadta, azért is, mert ha ilyen dologgal megvádolják, máshol sem szerepelhetett volna jó ideig.

Node ez tényleg nem mese. Vissza a valósághoz.

A jogorvoslati eljárás során a Közbeszerzési Döntőbizottság a Közbeszerzési Hatóság nevében minden kétséget kizáróan nem találta bizonyítottnak az ajánlattevő részéről a hamis adatszolgáltatás tényét, ezért megsemmisítette az Önkormányzat – jogorvoslattal megtámadott – döntésének egy részét és 1.000.000 forintra megbírságolta. Aki nem hisz, járjon utána. Mondjuk itt.

Baranyi önkormányzatának ezen túl ráadásul még 200.000 forintot (+ÁFA) is ki kell fizetnie a megvádolt cégnek ügyvédi költségként, illetve további 200.000 forint igazgatási szolgáltatási díjat. Persze ezt is az adófizetők pénzéből.

Szóval Baranyi Tisztakéz királynő újabb sallert kapott, s sajnos ennek leginkább a ferencvárosiak isszák meg a levét, hiszen az ő közel másfél millió forintjuk bánja Baranyi Krisztina újabb baklövését.

De persze nem ez az első bírság, amit Baranyiék bénázása miatt kapott az önkormányzat: január végén 3 millió, tavaly szeptemberben pedig 2 millió forintra büntették parkolási ügyek miatt a kerületet a vezetők bénasága miatt…