Az előző városvezetés érdemeivel kérkedik Pikó embere

Camara-Bereczki Ferenc Miklós a Kálvária téren büszkén feszítve áll a Józsefváros újság píár videójában és próbálja eladni azt, hogy a tér rendezéséhez bármi köze lenne a Pikó-csapatnak. Jelentjük nincs. Az ilyen kommunikációs cselekre azért van szüksége a józsefvárosi balliberálisoknak, mert a kerület fejlesztésére Pikó polgármestersége alatt nem sok remény van. És nem, nem a koronavírus, miatt. Továbbá az sem igaz, hogy a kormányzati források átcsoportosítása áll a dolog mögött. Ez már jóval korábban, a költségvetés összeállításakor kiderült: Pikóék inkább a saját haverjaikra költik azt, amit a kerületre kellene. 

camara3.jpg

Az, hogy Józsefváros fejlesztésének korszaka lejárt, már az önkormányzati választásokat követően látni lehetett. Hiába próbálja a minden hájjal megkent Pikó András botránypolgármester és a mögötte álló teljes balliberális média azt sulykolni az emberekbe, hogy ez bizony a Fidesz, sőt, egyenesen Kocsis Máté bűne, mondván a kormány a már megítélt állami fejlesztési forrásokat a járvány elleni védekezésre csoportosította át, (elvégre fontosabb az emberélet, mint a játszótér felújítása) emlékeztetnénk mindenkit, hogy Józsefváros FEBRUÁRBAN (még jóval a járvány előtt! – a szerk.) elfogadott idei évi költségvetése már előrevetítette, hogy fejlesztéseket Pikóéktól nemigen várhatunk. Maximum ráncfelvarrásokra, illetve a megkezdett projektek befejezésére futja majd. Ellenben van a kettő helyett hat bizottság (háromszor annyi bizottsági hellyel a balliberális szivárványkoalíció számáraa szerk.) valamint több tanácsnoka, amely rendszer 150 millió forinttal többe kerül Józsefvárosnak. Továbbá van hajléktalanügyi referens, közösségi részvételi referensek és még számos egyéb kamu pozíció a polgármestert indító C8-as „civil” haveroknak.

Kommunikációs trükkök a volt klubrádiós tarsolyából

De térjünk a lényegre, a kerületi fejlesztésekre. Mivel Pikóék sem kigazdálkodni, sem lobbizni nem tudnak fejlesztési forrásokért, megpróbálják az előző önkormányzati ciklusban megkezdett, még be nem fejezett programokat úgy kommunikálni, mintha ahhoz nekik bármi közük lenne, hogy majd elmondhassák: megcsináltuk.

Úgy tenni, mintha közük lenne hozzá

Így tesz Camara-Bereczki Ferenc Miklós, a Magdolna negyed egyik MSZP-s képviselője is. „Kettő évvel ezelőtt volt több rendezvény, amelyen megkérdeztük a lakosságot, hogy milyen eszközöket szeretnének a térre” – mondja az MSZP-s Camara a píár videóban, azt sugallván, hogy ők tettek az ügyben valamit. Nem, nem tettek. Két évvel ezelőtt a szocialista fiatalember a Kispesti Önkormányzatnál húzta meg magát, miután ordenáré hangnemű üzenetet küldött a köztiszteletben álló Sántha Péterné akkori fideszes alpolgármesternek, amit még Camara elvbarátai is elítéltek.

A videóban Camara-Berecki Ferenc Miklós azt is büszkén fejti ki, hogy a felújításhoz a pénzt az Európai Unió biztosította. Azt már elhallgatja, hogy a Magdolna-Orczy negyed városrehabilitációs program Kocsis Máté akkori polgármesternek köszönhetően indulhatott el, ő lobbizott ki 2 milliárd forintot a negyed fejlesztésére, amelynek maradványából valósul meg most a Kálvária tér tereprendezése. A 2014-ben teljeskörűen felújított és nívódíjas Kálvária téren fitneszpark létesül, a játszótérre új játszóeszközök kerülnek, ivókút, sakkasztalok kerülnek a parkba.

Mindössze néhány mobil wc-t tudnak felmutatni

Pikóék érdeme mindössze abban merül ki, hogy más helyek mellett a Kálvária térre is két!!!, azaz kettő darab mobilvécét telepítettek. Köszönjük Pikó!

camara4.jpg

A színes-szagos videóból, amelyben a kamera kedvéért Camara takarít is és wc-t mos le, bemutatják, hogy vágják le a füvet és rendezik a terepet a városüzemeltetés munkatársai. Mint azt egy korábbi dolgozó a videó alatt kommentben megjegyezte, ez régen PR-nélkül is havi szintű kötelező feladat volt, nem kellett külön reklámozni.