Pikó hergelésén felbuzdulva rongálnak a balliberálisok

Értő fülekre lelt Pikó hergelése a szimpatizánsai között. A momentum akcióira hajazó módon fiatalok egy csoportja az éj leple alatt megrongálta a kerületi Fidesz irodáját. A józsefvárosi Fidesz felszólította Pikót, a gyűlöletkeltés helyett fordítsa figyelmét a rászoruló józsefvárosiakra.

95463327_3410480028979636_7865173957610045440_n.jpg

A koronavírus okozta veszélyhelyzetet impotens módon kezelő Pikó András a közösségi oldalán fakadt ki Kocsis Mátéra és a józsefvárosi Fideszre közösségi oldalán. A polgármester szerint a kerület országgyűlési képviselője és pártja nem segíti a kerületieket. Kocsis Máté válaszában helyretette a nagyképű polgármestert. „Azért mert nem tesszük ki minden alkalommal a Facebookra, nem jelenik meg mindig a sajtóban, hogy mi mindenben támogatjuk a helyieket, még nem jelenti azt, hogy nem teszünk semmit” – írta, majd hosszan felsorolta a kerületiekért tett intézkedéseket, támogatásokat.

Pökhendi Pikó hergelése értő fülekre lelt követői körében, ugyanis balliberális szimpatizánsai közül a legbátrabbak szombaton az éj leple alatt teleragasztották a helyi Fidesz-irodát szóróanyagaikkal.

A módszer nem idegen Pikó csapatától. A választási kampányban a józsefvárosi momentum tagjai – a fideszesek akasztásáról ábrándozó Szarvas Koppány Bendegúz és barátja Hermann György – egy hasonlóan bátor éjszakai akció során firkálta össze a Baross utcai iroda előtti részt az alábbi szöveggel: Gyávák vagytok!

Az elkövetők pechére egy szemtanú látta az esetet és pontos személyleírást adott. A Józsefvárosi Fidesz közösségi oldalán azt írták: a szükséges jogi lépéseket az ügyben megtették. A helyi Fidesz felkéri Pikó Andrást, hogy „tartózkodjon a gyűlölködéstől, a gyűlöletkeltéstől, és fordítsa a figyelmét a válságkezelésre, a rászoruló józsefvárosiakra!”