Pikó már megint Kocsis Máté felé ütött, de visszakézből kapott egy gyomrost

 „A Fideszt és helyi képviselőit egyáltalán nem érdekli az, hogy mi történik a járvány miatt a kerület lakóival” – írja szombati bejegyzésében az állandóan rinyáló Pikó András polgármester. Régóta vádolta már politikai ellenfeleit ezzel Pikó, s habár már többször bebizonyosodott, hogy hamisan, most még nagyobbat koppant Pikó. Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője válaszában leírja, hogy azért, mert minden egyes akciójukat nem posztolják a Facebookra, attól még igenis segítenek, majd hosszan sorolja, mi mindent tett akár ő, akár a helyi Fidesz a józsefvárosiakért. Kocsis szerint a botrányt botrányra halmozó Pikó jobban tenné, ha inkább a saját háza táján söprögetne az állandó önajnározás helyett, így például a fideszeseket lámpavason látni akaró, momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt kellene eltávolítania minél előbb az önkormányzatból.

Pikó folytatja nyavalygását, megint kifakadt a Facebookon. Most éppen az a baja, hogy „Kocsis képviselő és frakcióvezető nem válaszol a választókerülete polgármesterének az együttműködést kérő levelére" és az is, hogy a józsefvárosi Fidesz feleslegesnek tartja a kerület válságkezelő erőfeszítéseit és intézkedéseit..

Pikó szerint a Fideszt és helyi képviselőit egyáltalán nem érdekli az, hogy mi történik a járvány miatt a kerület lakóival, hányan kerültek nehéz helyzetbe és hányuknak van szüksége konkrét, személyes segítségre.

Persze ők, mindent megtesznek, miközben a Fidesz:

Ők meg, úgy látszik, folytatják ezt a szerencsétlen idétlenkedést, amit oly jól ismerünk már és aminek semmi köze az emberekhez.

 Ez ám a stílus…

Kocsis Máté szerint Pikó már többször kamuzott róla

„Pikó András eddig számos alkalommal állított valótlanságot rólam, ma is megtette. Eddig nem reagáltam, ezúttal megteszem” – írja Kocsis Máté Facebook oldalán.

Íme a teljes válasz:

„Pikó olyan állítást tulajdonít ismét nekem, amit sosem mondtam. Ezért megkérem, tegye közzé, hol, mikor nyilatkoztam bármit is a Józsefvárosi Szolidaritási Alapról!

Pikó anyagi segítséget kért egy levélben, ennek lényege viszont nem a védekezésről szólt - hiszen maga írta le annak meglévő fedezetét - hanem a kerület hosszútávú fejlesztési pénzeiről. Az ország költségvetésének előkészítő tárgyalásai viszont még csak a következő hetekben kezdődnek, azt követően tudok érdemben válaszolni, de ezt már Pikó András is pontosan tudja.

Pikó eddig többször elmondta, hogy nem segítjük a kerületet a járvány elleni védekezésben, sem én, sem a helyi Fidesz.

Nos, azért mert nem tesszük ki minden alkalommal a Facebookra, nem jelenik meg mindig a sajtóban, hogy mi mindenben támogatjuk a helyieket, még nem jelenti azt, hogy nem teszünk semmit.

Ha jótékonykodunk, nem minden esetben számolunk be róla, mert ez szerintünk így helyes. Ha Pikó mégis követeli, nem szívesen, de egy nem teljes felsorolást közzéteszek:

  • A Polgári Józsefvárosért Alapítványba a kerületi fideszes képviselőkkel, tagokkal eddig több, mint ötmillió forintot adtunk össze, amit mind a járvány elleni védekezésre fordítunk.
  • 4700 65 év feletti józsefvárosit kerestünk fel, hogy felajánljuk a segítségünket, több száz esetben éltek is ezzel, magam is járok például bevásárolni időseknek.
  • Ezen felül egymillió forintot ajánlottam fel egy nehéz helyzetbe került fogyatékos gyermekekkel foglalkozó helyi szervezetnek, mert azt láttam, hogy az önkormányzat - szolidaritási alap ide vagy oda - nem segít abban, hogy működni tudjanak. (Pikónak ők csak arra voltak jók, hogy a kampányban beszélgessen róluk a műsorában. https://hirnyolc.hu/jozsefvaros/tamogatas-jozsefvarosi-fellegvar-napkozinek
  • Ezen kívül rendszeresen személyes anyagi támogatást nyújtok négy nagycsaládnak
  • segítettem határon túli szervezeteket
  • de még a Színházi Szolidaritási Alapot is.
  • A Fidesz helyi képviselői szintén részt vesznek a személyes segítségnyújtásban, miattunk tehát Pikónak nem kell aggódnia.

A fizetésemről szóló személyeskedésről megjegyezném, amit Pikó sunyin elhallgat: fillérre ugyanannyi a parlamenti keresetem, mint Szabó Tímeának, Tóth Bertalannak, Jakab Péternek vagy Gyurcsány Ferencnek. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy ők hol, kinek adtak anyagi támogatást.

Az első rész végén szükséges megemlítenem, hogy Pikó nagyon szeretne velünk együttműködni. A nyilvánosság előtt. Ugyanakkor a mai napig mélyen hallgat arról, hogy pártos szövetségese, a szintén momentumos Szarvas Koppány Bendegúz helyi képviselő “lámpavassal” fenyegetett meg minket, mindenkit, aki mást gondol a világról. (https://mandiner.hu/cikk/20200416_fideszesek_felakasztasaval_fenyegetozik_a_momentum_politikusa) Érdekes formája az együttműködésnek.

Ezt két gyermek apjaként, magyar állampolgárként, választott képviselőként, de emberként is visszautasítom, és követelem,

hogy Pikó a rendszeres, és egyre aggasztóbb hazudozások helyett inkább távolítsa el az önkormányzatból Szarvas Koppány Bendegúzt,

aki megsértette és megfenyegette a fél kerületet! Ha Pikó nem teszi és tovább hallgat, egyhamar maga is cinkossá válik! Persze tisztában vagyok vele, hogy semmi nem fog történni, pusztán eltussolják majd az újabb botrányt, Pikó pedig szokásához hűen hátára fordított cserebogárként fog áldozatpózban tetszelegni.

Szóval a botrányt botrányra halmozó Pikó jobban tenné, ha inkább a saját háza táján söprögetne az állandó önajnározás helyett. Közel másfél évtizede dolgozom a kerületiekért, tudom mi a feladatom, ezért a kioktatást a felelősségről nem fogadom el, főként egy olyan embertől, aki a kampányban becsapta a választóit, több más mellett például a lakásosztogatások hamis ígéretével.

 Arra kérem tehát Pikó Andrást, most már hagyja abba a folyamatos hazudozást és személyeskedést, mert már nem a Klubrádióban van, hanem egy polgármesteri székben!

A kerület fejlesztési forrásaiért pedig mindent meg fogok tenni, nyugodjon meg.”