Pikó András kivérezteti a józsefvárosi közszolgálati lakás-rendszert is

A lakhatás az egyik legfontosabb programeleme volt Pikó András kampányának. De jó kis időszak is volt az: fűt-fát lehetett ígérgetni mindenféle következmények nélkül! Lakást mindenkinek! De most már itt kopogtat a szürke valóság: már tudni lehet, hogy az idén egy darab bérlakás-pályázatot sem írnak ki (ezt maga a Pikó közölte), sőt, inkább eladnak belőle. Azonban van még lejjebb: most 60 közszolgálati lakást vesz el a koronavírus idején a frontvonalban – egészségügyben dolgozóktól, rendfenntartók, stb. – harcolóktól Pikó András „civil” polgármester. Van. Bőr. A. Képén.
kozszolglakas_illusztr.JPG

Bárhová ment Pikó András a kampány idején, bárhol nyilvánult meg, szinte mindenhol az hangoztatta:

a lakhatás az egyik legfontosabb megoldandó probléma Józsefvárosban,

- ezzel kürtölte tele Pikó András a saját Facebook-oldalát is.

Rendre azt kamuzta, hogy 1100-1500 lakás áll üresen a kerületben, csak az a sehonnai bitang Fidesz, ja és persze Sára Botond, nem adja. Hanem befalazza, és hagyja rohadni. Ilyenek ezek.

Aztán jött az önkormányzati választás. Pikót megválasztották. És csönd lett. Kuss.

Eddig egy darab bérlakásra sem írtak ki pályázatot

Egy darabra sem. Fél év alatt. „Lakáspályázat lesz?” – tette fel a kérdést Pikó András közösségi oldalán egy józsefvárosi. „Nem, nem tudjuk lebonyolítani, nincs üres lakásunk, csak lakhatatlan állapotú” – írta Facebook-oldalán Pikó András. (Teljes cikkünk itt olvasható.)

Ez a pofátlanság határa. Ja nem. Van még…

Hanem az, hogy nemcsak hogy nem NÖVELTÉK a bérlakások számát – ahogy Bandi ígérte – hanem még CSÖKKENTIK is. Ugyanis árulják a józsefvárosi bérlakásokat. Idén 60-at adnának el...

De még mindig van lejjebb

A napokban arról is döntött Pikó András, hogy

mintegy 60 közszolgálati lakást elvesz a közszolgálati dolgozóktól.

Pont azoktól, aki értünk, józsefvárosiakért dolgoznak, megfeszítve. Ezekben a napokban ráadásul még nagyobb erőbedobással: így többek közt egészségügyi dolgozóktól, rendvédelmi dolgozóktól, pedagógusoktól vagy az önkormányzat dolgozóitól.

Novemberben még lakást ígért a józsefvárosi rendőröknek Pikó…

„A legnagyobb támogatás, amit az önkormányzat nyújthat, a szolgálati lakás. Jelenleg is több mint félszáz szolgálati lakást biztosít az önkormányzat a kerületi rendőröknek, amennyiben erre lehetőségünk lesz, ezt a számot emelni szeretnénk” – írta 2019 novemberében Pikó András Facebook-oldalán. Az a „több mint félszáz szolgálati lakás” még az előző, fideszes vezetésnek volt köszönhető.

Most ez mennyivel bővülhet? Hát semennyivel… Sőt. Csökkent 60-nal.

Nincs lakás, csak káosz

Szóval idén egy darab bérlakás nem lesz kiosztva, s most már a közszolgálati dolgozóknak sem.

Ellenben kinek jut lakás? Hát a hajléktalanoknak. Jelenleg is Józsefvárosban működik a legtöbb hajléktalan-ellátó Budapesten (10-12), van olyan kerület, ahol egy sem.

Erre mi lesz? Karácsony Gergely – Pikó Andrással kézenfogva – mintegy 70 lakást kínál hajléktalanoknak a Kőbányai úton. Ja, hogy erről a résztvételiség szószólói a kutyát nem kérdezték meg se a szomszédban, se sehol? Kit érdekel… Pikót biztosan nem…

Nincs lakás, cserébe rend sincs. Józsefváros utcáit hajléktalanok lepik el, a II. János Pál pápa tér siralmas állapotban, de nem sokkal jobb a helyzet a Teleki térnél, a Népszínház, Baross utcákban sem.

Ilyenkor, amikor több ápoló, háziorvos, gyerekorvos, rendőr, rendvédelmi dolgozó kellene a frontvonalakba, ilyenkor veszi el Pikó András a közszolgálati lakásokat. A szinte egyetlen eszközt, amivel az önkormányzat támogatni tudja ezeket a dolgozókat. 

Szánalmas, kiábrándító.

Fotó: illusztráció, forrás: Pikó András Facebook-oldala.