Közösségi oldalán ismerte be Pikó, hogy hazudott

Kapóra jött a koronavírus Pikó Andrásnak. A polgármester választási kampányát arra építette, hogy minden szembe jövőnek önkormányzati lakást ígért. Akkor azt állította, hogy 1100 üres lakás van a Józsefvárosi önkormányzat tulajdonában, csak azt a fideszes városvezetés inkább befalaztata, mintsem odaadja a rászorulóknak. Ez a húzás be is jött Pikónak, a becsapott emberek szavazataival meg is nyerte a választást. Választói azóta is folyamatosan számon kérik Pikót, aki közösségi oldalán most már bevallja, hogy hazudott, nincs üres önkormányzati lakás, csak lakhatatlan, a járvány miatt pedig nem tudják azokat rendbe hozni. Vajon mire hivatkozott volna, ha nem szól közbe a járvány?

74893764_450072188968210_932191981235339264_o.jpg

„Lakáspályázat lesz?” – tette fel a kérdést Pikó András közösségi oldalán egy józsefvárosi, aki számos sorstársához hasonlóan bízott benne, hogy a megválasztott polgármester, akiben bízott, majd lakáshoz juttatja. Pikó András válasza viszont rádöbbentette, hogy az egykori Klubrádiós mint sok minden másban, ebben sem mondott igazat: „Nem, nem tudjuk lebonyolítani, nincs üres lakásunk, csak lakhatatlan állapotú” – írta Facebook oldalán Pikó András.

Hiába mondta elődje, Sára Botond a puszta tényeket, hogy csak mintegy 800 üresen álló önkormányzati lakás van, és az is lakhatatlan, Pikó ezt meg sem hallotta. Pikó András a választási kampány során minden médiakapcsolatát latba vetve telekürtölte a teljes balliberális sajtót, hogy a Fidesz nem akarja odaadni a rászorulóknak az 1100 (!!!) üres önkormányzati lakást, inkább befalazták azokat…

A „Lakáspályázat lesz?” - kérdésre adott Facebook-válaszában Pikó a kormányra fogja, hogy miért nem újítják fel a lakhatatlan lakásokat. „…a járvány miatti bevételkiesések és a kormány által elvett gépjárműadó elvitte az összes pénzt a költségvetésből”. Pikó egyébként azért mutogat a kormányra, mert azt kérték, hogy a nehéz helyzetben az önkormányzatok is vegyék ki a részüket a védekezés elleni küzdelemből. (Ez a hozzájárulás egyébként a Józsefvárosi Önkormányzat költségvetésének kevesebb, mint 1 százaléka, az ellenzéki polgármesterek mégis az „önkormányzatok kivéreztetéséről” beszélnek…)

A lakáspályázat iránt érdeklődő kommentelő végső elkeseredettségében azt is vállalná, hogy felújítja ő maga, amely gyakorlat az előző városvezetés esetében is működött. Ám Pikó szerint ez most nem megoldható, mert ugye van ez a fránya járvány és a pályáztatásról a bizottságok döntenek.

Azt már csak halkan kérdezzük, hogy amíg nem ért ide a járvány, az alatt a fél év alatt miért nem tudott dönteni a bizottság a pályáztatásról? Lakások kiírásáról? Arról ellenben például tudtak dönteni a bizottságok, hogy eladjanak 60 lakást, annak ellenére, hogy azt ígérték, hogy gyarapítják az önkormányzati lakásállományt…

Valami nagyon nem stimmel itt…

Fotó: Pikó András Fb-oldal