Hajléktalanokat költöztet Karácsony Gergely Józsefvárosba

A józsefvárosi polgármester, Pikó András még az év elején nyitotta meg a társasházak közös helyiségeit a hajléktalanok előtt, és erre licitált rá most Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere a hajléktalanszállókkal egyébként is túlzsúfolt Józsefvárosban most több mint 70 kerületi lakást biztosít a Kőbányai úton. Köszönjük Pikó és Karácsony!

pikoandraskaracsonygergely.jpg

A Gyáli úti átmeneti hajléktalanszállás lakóinak kerestek új helyet: ott élők elkülönítésére azért van szükség, mert a koruk és meglévő egészségügyi problémáik miatt kiemelkedően súlyos kockázatnak vannak kitéve a jelenlegi helyzetben – indokolták a budapest.hu oldalon közzétett döntést, amelyet a közgyűlés helyett a járvány miatt egy személyben Karácsony Gergely hozott meg.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei üzemeltetésében lévő Gyáli úti átmeneti szállás hajléktalanjai elhelyezésére Karácsonyék a 187 lakásos Kőbányai út 22. szám alatti épület fővárosi tulajdonban lévő 71 lakását és 3 üres tárolóját szemelték ki.

És hogy hogyan befolyásolja ez a lépés az ott élők mindennapjait? Ez már nem Karácsony Gergely problémája. 

Hiába kerestük azt a passzust a rendeletben, hogy mi a helyzet a Józsefvárosban lévő 11 hajléktalanszálló zsúfoltságról, és azt sem találtuk, hogy a már itt lévő ellátók lakóit például más kerületekben helyeznék el.

Pikó és Karácsony „Józsefváros leépül” programja magasabb fokozatba kapcsolt.

Fotó: ripost.hu