A kerületi családok helyett két bálványfa miatt aggódik Baranyi Krisztina

A kerület költségvetési visszásságait leplezendően Baranyi Krisztina – szokásához híven – figyelemelterelő hadműveletbe kezdett. Élő bejelentkezésben tudatta közösségi oldalán, hogy a korábban leégett református kollégium bontásánál a beruházó engedélyt kért két bálványfa - amely Közép-Európa egyik legveszélyesebb invazív fajtája - kivágásra. A polgármesterasszony dilemmázik, ezért a követőitől kért segítséget, hogy megmentsék-e a fákat - amelyek jelenléte inkább ártalmas -, vagy tovább nehezítsék a református egyház építési munkálatait.

img_7289_res2.jpg

Baranyi „Médiaceleb” Krisztina most azzal eteti a lakosokat, hogy a véleményüket figyelembevéve adnak engedélyt a Dunamelléki Református Egyháznak a leégett kollégium bontási munkálatai során felmerült fakivágásokhoz. A polgármester asszony nem először tenne keresztbe a reformátusoknak. Emlékezetes: tavaly decemberben elutasította a kérésüket, hogy az újjáépítés során keletkező közterület-használati díjat – ami 200 millió forintra rúg – engedje el.

bk.jpg

A beruházó most azt kéri, hogy engedélyezzék annak a két fának a kivágását, amelyek nehezítik a munkálatok elvégzését. A polgármesterasszony közösségi oldalán megoszlanak a hozzászólások. Sokan a fák megtartására voksolnak, mások számára meg érthetetlen, hogy miért hagyják meg a – Közép-Európa egyik legveszélyesebb invazív fajaként számon tartott – bálványfákat, amelyek jelenléte inkább ártalmas.

„Invazív faj, ráadásul nem is különösebben szép. Ez kb. olyan, mintha a parlagfűvel benőtt földre hivatkoznánk megőrzendő virágos rétként. Inkább ültessen a beruházó egy idősebb, előnevelt fát! Nem kellene átesni a ló túloldalára!” – írja egy hozzászóló.

Jelentjük: Baranyi kísérlete most is jól sikerült. A kerületiek most már a fákról beszélnek, és nem arról, hogy a ferencvárosi családoknak idén kevesebb támogatás jut.