200 millióval húzza le Baranyi Krisztina a leégett református kollégiumot

Vallási felekezettől, politikai meggyőződéstől függetlenül mély megrendüléssel fogadta az ország a hírt januárban, hogy leégett a Károli Gáspár Református Egyetem kollégiuma, amelyben egy családapa is életét vesztette. A gyász és a tragédia úgy tűnik cseppet sem hatotta meg Baranyi Krisztinát, aki Ferencváros legutóbbi testületi ülésén kapásból elutasította a Dunamelléki Református Egyház kérését, hogy az önkormányzat engedje el azt 200 millió forintot, amit az újjáépítés során közterület-használatért fizetni kell.

baranyi-1024x679.jpg

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tűzkárok mellett a környező épületeknek kármentési munkálatai is komoly költséget jelentettek a Dunamelléki Református Egyházkerületnek, ezért az egyházkerület arra kérte a ferencvárosi önkormányzatot, engedje el a közterületfoglalási díjat. Ezt azért kellene fizetnie, hogy munkagépeket állomásoztathasson az épület környezetében a bontási és újraépítési munkálatok alatt – írta meg a PestiSrácok.

A ferencvárosi képviselő-testületi ülésen a fideszes képviselők azt javasolták, hogy az önkormányzat ne csináljon üzletet a balesetből, engedje el a közterület foglalás ellenértékeként meghatározott 200 millió forintot.

Baranyi azonban nem hatódott meg, lesöpörte a javaslatot annyival, hogy bontsák le kézzel, belülről az épületet…

Végül a bal-liberális pártok képviselői összezártak, és leszavazták a díj elengedését, csupán 10 százalék kedvezményt adnak a közterületfoglalási díjból.

Forrás: Pesti Srácok