Baranyi „Tisztakéz” Krisztina parkolási mutyija

A Baranyi Krisztina polgármester által megreformált parkolási rendszer Ferencváros egy részén jelenleg egyáltalán nem működik, így napi tízmilliós bevételkiesést jelent a kerületnek. Ráadásul Baranyinak sikerült visszacsempésznie a kerületbe a Demszky-korszak parkolási korrupciójának fejét, a Centrum Kft. tulajdonosát is. A ferencvárosi parkolási káosz bugyraira a HírTV és a Pesti Srácok közös Budapesti Srácok című új műsora világított rá.

baranyi_parkolas_j.jpg

Ferencváros új polgármesterének a kampányában is nagy hangsúlyt kapott a parkolás megreformálása. Az új rendszer bevezetését január másodikára ígérte, ám mint az látható: ez nem sikerült zökkenőmentesen. A Budapesti Srácok című műsor összeállításából kiderül, Baranyi mindenkit kirúgott a ferencvárosi parkolásüzemeltetés környékéről, aminek következtében akadozni kezdett a rendszer. Bár azt állította, alvállalkozók nélkül saját kezébe veszi a kerület a parkolást, egy részét mégis kiszervezte, amit nem, azzal pedig működési probléma van.

A korábbi ügyvédi iroda kirúgása óta csúszik, és lassan el is évül a korábbi – 20 millióra rúgó – követelések feldolgozása, valamint a többszázmillió forintos követelések adatait nyilvántartó céggel is jogi huzavonába keveredett Baranyi.

Napi 10 milliós veszteség Baranyi celebkedése miatt

Jelenleg két zónában nem működik a parkolás, ahová korábban a kerület megbízásából a FERPark Kft. a legkorszerűbb parkolóórákat telepítette, azzal a kitétellel, hogy tavaly év végén az önkormányzat megvásárolja azokat. Baranyi erre nem hajlandó, helyette régebbi típusú gépeket szeretne. A cég viszont nem viszi el onnan az óráit, így jelenleg a parkolás ingyenes a területen.

Közbeszerzés nélkül szerződtek le a parkolási korrupció fejével

A parkolóórák szoftverét eddig szállító cég helyett Baranyi új vállalattal kívánt szerződni, ezért egyik első intézkedéseként közbeszerzés nélkül 53,2 milliós költséget írt ki. A helyi fidesz észrevette a mutyit, így suttyomban az év első öt hónapjára 18 millió forintért leszerződtek az Atlasz Informatika Kft.-vel és a PRÜ&KPK Kft.-vel. Utóbbi mögött Kupper András, a Centrum Kft. feje rejtőzik. Csakhogy ezzel is túllépték az értékhatárt, ugyanis 15 millió fölött közbeszerzést kellett volna kiírni.

Baranyi folyamatosan támadja az előző vezetést, amiért a Centrum-per egyik vádlottja öt évvel ezelőttig érintett volt a kerületi parkolásüzemeltetésben, ő viszont rögtön a Centrum Kft. fejével szerződött.