Összeomlott Baranyi Krisztina megreformált ferencvárosi parkolórendszere

Egyelőre – legalább január 15-éig – nem működik a Baranyi Krisztina jelenlegi és Gegesy Ferenc korábbi (SZDSZ-es) polgármester által megreformált parkolási modell. Lapértesülések szerint a ferencvárosi parkolási „megoldásra” mintegy 53 millió forintot fordított a IX. kerületi összefogás. A működésképtelen rendszer napi 10 milliós bevételkiesést okoz Ferencvárosnak. A parkoltatást is felügyelő önkormányzati cég, a FEV IX. Zrt. vezérigazgatójának Pataki Mártont – Baranyi egyik volt párttársát – nevezték ki, aki az új rendszer beindítása alatt ment szabadságra.

02o-baranyi-pt-6149-1-coloirjpg-a.jpg

Baranyi Krisztina kampányának hangsúlyos eleme volt a ferencvárosi parkolási rendszer – amit szerinte tolvajok üzemeltettek – átszervezése. A parkolási reform január másodikára tervezett startja eléggé félresikerült – számolt be az esetről a PestiSrácok. Mint írják: a parkolóautomaták sok helyen le vannak fóliázva, máshol egyszerűen nem működnek. Ráadásul a kerületben a telefonos ügyfélszolgálat sem működik, illetve a helyi lakosok sem tudják használni az online regisztrációs rendszert. Büntetéstől vagy kerékbilincstől azonban nem kell tartani, ugyanis ellenőr sincs, aki büntessen. A híroldal számításai szerint a működésképtelen parkolási rendszer hiánya miatt napi (!) közel 10 millió forinttól esik el az önkormányzat.

A cégek, akikkel Baranyi – szabálytalan módon, közbeszerzés kiírása nélkül – üzletet kötött a parkoltatási felügyeleti rendszer használatára saját bevallása szerint is „kis tolvajok”. A polgármesterasszony a parkolást felügyelő cég élére régi harcostársát Pataki Mártont nevezte ki, aki szabadságát az új parkolási rendszer bevezetésére időzítette.

Fotó: Magyar Hirlap