Míg a haveroknak jut több pénz Pikó András Józsefvárosában, a szociális szféra dolgozóinak nem

Miután az alakuló ülésen a polgármester és csapata busás fizetéséről döntött az immár bal-liberális vezetésű Józsefváros, most gondoskodtak a kampányukat segítő haverokról is, amikor – két hét után – béremelést szavaztak meg a nem képviselő bizottsági tagoknak. Az ő fizetésük megemelésére valahogy találtak forrást, míg a szociális szféra dolgozóinak 13. havi juttatására – ami korábban minden évben biztosított volt – azonban nem sikerült fedezetet találniuk.

70376907_461165694525526_9094170542893694976_o.jpg

A józsefvárosi képviselő-testület november 28-ai ülésén, a kérdést tárgyaló vitában Egry Attila (Fidesz) hangsúlyozta: a város új vezetői az első testületi ülésen is a fizetésükkel voltak elfoglalva, és most is a politikai barátok zsebét tömik ki úgy, hogy azok eddig egy percet nem dolgoztak. Az érdemi munka megkezdése előtt biztosított emelés időzítése azért is furcsa, mert azt Pikó András maga is elismerte, hogy általában az illetmény emelése az elvégzett munka elismerését jelenti.

bar_5987_1.jpg

Egry Attila arról is beszélt, hogy Pikó András minden fórumon a költségvetés rossz helyzetéről panaszkodik, (emlékezetes: Sára Botond plusz 13 milliárd forinttal adta át Pikóéknak Józsefvárost, amit tíz évvel ezelőtt Kocsis Máté 11 milliárd forintos hiánnyal vett át a balliberális oldaltól – a szerk.) valamint arról nyilatkozik sajnálkozva, hogy nem tudja odaadni a szociális szféra dolgozóinak a 13. havi fizetést. Egry Attila szerint rossz irányba költjük ezeket a forintokat, inkább a szociális dolgozóknak kellene ezt odaadni, akik reggeltől estig Józsefvárosért dolgoznak.

Pikó „Mégsemjárokmindigbringávalbusszal” András ezzel szemben arról beszélt, hogy az előző városvezetők gépkocsihasználata is sokba került a városnak. Egry Attila erre azt válaszolta, hogy a gépkocsihasználat mellett ők minden évben kigazdálkodták a szociális szféra dolgozóinak a 13. havi fizetést. Balog István Lajos (DK) szerint a külső bizottsági tagoknak járó béremelés (2 hét után!!!) nem fogja földhöz vágni a kerület költségvetését. 

„Nem is haverok” ülnek a bizottságokban

Sátly Balázs (LMP) szerint a béremelés azért fontos, mert ezek a bizottsági tagok dolgozni fognak, mert szakértők, és nem pártkatonák meg haverok.

bar_6225.jpg

Nos, mi utánanéztünk – a teljesség igénye nélkül – hogy valóban nem haverokról van-e szó. Pikó András jelölése nyomán külsős bizottsági tag lett: Mikó Károly, aki Pikó csapatának tisztviselőtelepi jelöltje volt, Kovács Vera, aki Pikó „házi újságjának”, a Mércének is az egyik újságírója, Német Ders Pikó aktivistája, aki a kampányban a Fidesz plakátjait tépkedte, illetve Égner Enikő, aki feltűnt Pikó kampányvideójában is – csak hogy néhány nevet említsünk.

img_3375-2.jpg Német Ders, a letépett Fidesz-plakáttal (fotó: PestiSrácok)