Jámbor behazudta, hogy ő az első, de csúnyán lebukott

Azt hazudta a kommunista mérce.hu nevű propagandalap alapítója, Jámbor András, hogy ő gyűjtötte össze elsőként a képviselő-jelöltséghez szükséges ajánlásokat. Aztán az a konok valóság ráborította az asztalt, még a Pikó-szócső Józsefváros újság is az igazat írta meg (hogy ezért kirúgtak-e valakit, az más kérdés): nevezetesen, hogy Sára Botond gyűjtötte össze és adta le elsőként az aláírásokat.

jambor_kamuka.png

„A kommunista propagandistából lett hazug politikus-aspiránst hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát” – tartja az ősi piréz bölcselet. És néhány napja a Gyurcsány köpönyege mögül előbújt bizonyos Jámbor András be is teljesítette ezt, mintha csak az ő személyes próféciája volna.

Történt ugyanis, hogy a nyíltan kommunista mérce.hu nevű propagandalap alapítója, aki nagyon szeretne Józsefváros és Ferencváros felelős országgyűlési képviselője lenni Gyurcsány józsefvárosi és ferencvárosi helytartója lenni, azt hazudta, hogy ő gyűjtötte össze a képviselő-jelötséghez szükséges ajánlásokat elsőként. Nem csoda, hogy pont a mérce.hu-t alapította meg, hiszen őt sem érdekli a valóság a legcsekélyebb mértékben sem. Külön színfolt ebben a történetben, hogy ezúttal a Pikó-szócsővé silányított Józsefváros újság is a valóságról számolt be: Sára Botond, a Fidesz-KDNP jelöltje gyűjtötte össze és adta le elsőként a szükséges ajánlásokat. Tette mindezt néhány perccel délelőtt 11 után. A szóbeszédek szerint Jámbor ugyanezt késő délután, háromnegyed 4 tájában tette meg.

Azt mindig is tudtuk, hogy egy baloldali politikus akkor is hazudik, amikor álmodik éppen, szóval semmi meglepő nincs abban, hogy nincs az a vastag arcbőrt kívánó hazugság, amit ne mondana ki szemrebbenés nélkül. De, hogy a saját híveit nem zavarja, hogy az ő arcukba is belehazudik? Az azért cudar…

Bár kétségtelen tény, hogy a szintén hatalmas lódítómester hírében álló Pikó polgármester is megtette ugyanezt, amikor 2019-ben mindent is megígért a kampányában, hogy aztán egy lovat, azaz annak is egy bizonyos testrészét adja a józsefvárosiaknak a megvalósítandó ígéretek helyett. Ezt csak azért jegyezzük meg, hogy így vegye bárki komolyan azt, amit Jámbor ígér most. Másrészt tudjuk jól, kinek a szolgálatában áll a két nemigaz-huszár: mindketten a reggel, éjjel meg este (is) hazudozó Gyurcsány zsoldosai, így aztán érthető, hogy a két csinovnyik hasonlítani akar a nagyfőnökre…