A bíróságot nem érdekelte Baranyi hisztije, mert lerántották a leplet az eltitkolt lakásáról

Még évekkel ezelőtt megpróbálta eltitkolni a vagyonnyilatkozatából a 40 milliós Duna-parti luxuslakását Baranyi Krisztina, de mint jó elvtárs, be is perelte az erről a leplet lerántó PestiSrácok.hu-t a Ferencvárost legatyásító polgármester. Nagyot koppant, a bíróság ugyanis harmadfokon a hírportálnak adott igazat.baranyi_luxuspeco.png

Megkapta a harmadik kokit is a bíróságon a Duna-parti luxuslakását eltitkolni próbáló tiszta koszos kezű Baranyi Krisztina. A baloldali színjátékban a korrupció elleni amazon szerepében tündöklő, zsidózó polgármester 2016-ban szerzett XX. kerületi 2 szobás + 2 félszobás, 15 négyzetméteres terasszal rendelkező nagyértékű lakásáról a PestiSrácok.hu rántotta le a leplet, miután Baranyi – akkor még önkormányzati képviselőként – valamiért elmulasztotta feltüntetni a vagyonnyilatkozatában a lakásvásárlást.

Nem is tetszett ez a Ferencvárost azóta polgármesterként legatyásító Baranyinak, – a sokszor bunkó, agresszív megnyilvánulásai alapján nem túl finom – lelkére vette, hogy PestiSrácok.hu úgy fogalmazott cikkében: „40 millió forintért vásárolt ingatlant hagyott ki a vagyonnyilatkozatából”. De az a mondat is zavarta a sajtószabadság bajnoka szerepébe is előszeretettel belebújó Baranyit, hogy „meghamisította a vagyonnyilatkozatát”. Nade hogy nevezzük azt, ha valaki „véletlenül” kihagy egy nagyértékű ingatlant – amit minden bizonnyal a ferencvárosi képviselői fizetéséből vett, ugye? – a törvény által kötelezően előírt vagyonnyilatkozatából? Ezért – bizonyára a sajtószabadság és a tisztakéz által vezérelve – beperelte a portált Baranyi.

Ám, ahogy írtuk is, megkapta a harmadik kokit az „ugye most már nem is olyan ’tisztakezű’” Baranyi. Harmadfokon ugyanis kimondta a bíróság: a pontatlan, hiányos (ami Baranyi esetében HAMISÍTOTT) vagyonnyilatokozatot bizony lehet kritizálni. Még ha az nem is tetszik a Duna-parti luxuslakást inkább eltitkolni próbáló Baranyinak.