Milliós bónuszokat osztogat Baranyi, a „kivéreztetett” Ferencváros polgármestere

Miközben másról sem beszélt Baranyi „Tisztakéz” Krisztina az elmúlt egy évben, mint hogy a kormány kivéreztette Ferencvárost, és semmire nem maradt pénz: arra valahogy mégis sikerült büdzsét találnia, hogy milliós bónuszokkal kínálja meg a hozzá leghűségesebb embereit.

194198078_302152884883106_4566597171680772828_n.png

Tavaly év végén még azt sem tudta Baranyi Krisztina, melyik ujjába harapjon, akkora volt szerinte a kormányzati megszorítás. Meg is szavaztatta követőit, hogy ők milyen feladatvégzésről mondanának le az önkormányzat helyében. Hárommilliárdos kiesésről írt, amiért a kormányt hibáztatta. „Magunkon kezdjük a spórolást” – közölte a közösségi oldalán.

Hogy ezalatt mire gondolt, az nem világos, annyi viszont bizonyos, hogy 2020 januárja és 2021 áprilisa között több mint 51 millió forintot fizettek ki jutalom formájában önkormányzati vezetőknek – derítette ki az Adatradar.

A portál szerint 2019-hez képest több mint kétszeresére növelte a leghűbb emberei – azaz az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyzők, az irodavezetők és helyetteseik, valamint a csoportvezetők – jutalmazására fordított összeget.

A legnagyobb mértékben az „alpolgármester, jegyző, aljegyzők” honoráriuma nőtt – kevesebb mint 2 millióról több mint 5 millió forintra – míg a csoportvezetők jutalmazása – 10,8 millióról több mint 23,5 millióra – nőtt.

A járvány és a kormányzati elvonások ellenére az irodavezetők is jól jártak: a járványt megelőző évben tízen összesen valamivel több mint 7,1 millió forintot vihettek haza bónuszként, utóbb viszont már tizennégy fő között több mint 15 millió forintot osztottak szét. A pénzbeli elismerésben részesülő helyetteseik száma nem változott, a nekik kifizetett összeg azonban 5-ről 7,6 millióra nőtt.