Parkolási káoszt okoz Baranyi teszetoszasága Belső-Ferencvárosban

Tovább bonyolította a Covid-járvány miatt egyébként sem egyszerű parkolást Baranyi „Tisztakéz” Krisztina. A polgármester bénázása miatt a belső-ferencvárosi autósoknak főhet a fejük, hogy hol parkoljanak a hét második felében. Az Erkel utcában filmes stáb fog tanyát verni, a Kinizsi és a Lónyay utcák egyes szakaszainak burkolatait pedig éppen most festik újra.

202012165.jpg

Filmforgatás lesz március utolsó hétvégéjén az Erkel utcában – tájékoztatja a filmet forgató cég a környékbeli lakosokat. A filmes csapat megkérte a területfoglalási engedélyt az Erkel utca – Lónyay utca és Üllői út közötti szakaszára –, amit információink szerint úgy kapott meg, hogy Baranyiék nem válaszoltak a cég megkeresésre, és mivel lejárt a válaszadási határidő, így azt jóvá kellett hagyni.

164668149_10219093269590344_5209806590982119842_o.jpg

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a hétvégéhez közeli időpontban a Lónyay utca és a Kinizsi utca egyes szakaszainak a burkolatfestése is zajlik az önkormányzat cége, a FEV IX. által, így az ottani autósoknak is máshol kell parkolóhelyet találniuk.

A káosz közeli helyzetről értesült a körzet önkormányzati képviselője – a momentumos Mátyás Ferenc – is, ám Baranyihoz hasonlóan ő is magasról tesz arra, hogy hová állnak majd a Belső Ferencvárosiak az autóikkal. 

A korábbi önkormányzati ciklusban a filmforgatások alkalmával az volt az eljárás, hogy a lezárt szakaszon lévő autósoknak díjmentesen biztosítottak máshol parkolási lehetőséget. Erről most nemhogy nincs is szó, de Baranyi és csapata mély hallgatásba burkolózott, egyelőre lapít, mint az a bizonyos a fűben.