A Csárdi „Szélkakas” András egy éve még el sem tudta volna képzelni a Gyurcsánnyal való összefogást

Schiffer András egykori pártalapító kemény kritikával illette a napokban az LMP-t, amiért a baloldallal közösen indul a 2022-es országgyűlési választáson. Szerinte az LMP csicskása lett a DK-Momentum kettősnek. Ferencváros-Józsefváros egy részének parlamenti képviselője, Csárdi Antal köpni-nyelni nem tudott a témát felvető műsorvezetőnek pár napja a Hír Tv-ben, amikor az ellenzéki összefogásról kérdezték… Egy éve ráadásul még azt nyilatkozta Csárdi „Szélkakas” András: Gyurcsány ellenzékeként született meg az LMP. De hát a hatalomért mindenért képesek ezek…

csardi_hirtv_20210112.jpg

„A helyzet az, hogy Schiffer Andrásnak szíve joga, hogy azt gondoljon, amit akar és szíve joga, hogy ezt elmondja, ettől persze nem feltétlen van igaza és én azt állítom, hogy nincs is igaza egyébként” – kezdte Csárdi a nyögdécselést a Hír TV Magyarország élőben című műsorában pár nappal ezelőtt.

Majd jött a jó kis liberális mellébeszélős bla-bla. De aztán érkezett a koki, amikor műsorvezető felvetette: „2019 januárjában a Magyarország élőben műsorában ön azt mondta, hogy tulajdonképpen Gyurcsány ellen, Gyurcsány ellenzékeként született meg az LMP”.

„Most máshogy fogalmazok, mégis ugyanazt mondom” – mondta Csárdi Antal.

 Aztán jött az újabb terelés, az orbánozás, a nyakatekert mondatok, a mellébeszélés, a mondat végére már Csárdi sem tudta, mit beszél… A kérdésre persze nem válaszolt. Na, most akkor mi van, Csárdi úr?

Csárdi 2019-ben ráadásul azt is állította, hogy ő nem látja, hogy nekik a DK-val bármiféle szövetséget kellene kötnie…

Most már biztosan változott a helyzet. No és a politikai hitelesség? Az smafu. Minden változik, az elvek is. Egy a lényeg, s ezt ki is mondta Csárdi, a hiteles politikus ugyanebben a műsorban a héten:

„Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az Orbánt kormány le legyen váltva”.

 Úgy tűnik, semmi más nem számít. Csak a hatalom és Orbán leváltása. Ez aztán a jövőkép.

A teljes, 2021. január 12-ei műsor itt tekinthető meg, érdemes, minden másodperce kincs.