1,7 milliárd forintos támogatással „fosztja ki” a kormány Józsefvárost

Kocsis Máté ígéretéhez híven újra kilobbizta a Pikó által elbaltázott 1,7 milliárd forintos állami támogatást üdülőfejlesztésre. Pikónak csak kérnie kell, de nagyon úgy tűnik, a lúzer polgármester ezt is elszúrja. 

136790971_4151299991564299_2786626368293094160_o.jpg

Pikó András polgármester a saját bénázásait folyamatosan a kormányra keni – ezt már megszokhattuk tőle. Legutóbb azzal hergelte a kerület lakóit, hogy a Fidesz elveszi a pénzt a kerületi gyerekektől. Ehhez egy levelet is lobogtatott, amiben az EMMI közli, hogy azért nem tartja támogathatónak az állami pénzből megújuló önkormányzati üdülőt, mert annak tartalmát durván megváltoztatta a polgármester és csapata. Pikó természetesen ezt Kocsis Máté bosszúhadjáratának tekinti és nem annak, hogy hónapokig nem csináltak semmit az ügyben. Mialatt lúzer Pikó vádaskodott meg facebookozott, addig Kocsis Máté újra kilobbizta a támogatást a befejezéshez, amely szerint, ha a polgármester kéri, újra megkaphatja az 1,7 milliárd forintos támogatást, aminek feltételeként csupán azt szabták, hogy az eredeti tervek szerint és nem a Pikóék által lefaragott beruházás valósuljon meg.

Ennél a pontnál azt gondolhatnánk, hogy akkor mindenki örülhet, Pikó szerencsétlenkedései ellenére is megkapja Józsefváros a támogatást. Csakhogy úgy tűnik, a lúzer polgármester ezt is el fogja puskázni. Legutóbbi bejegyzésében – sértődött bohócként – arra utal, hogy ő bizony nem tekinti hivatalosnak Kocsis Máté bejelentését. Gyakorlatilag az jön ki az írásából, hogy ő bizony nem fog lehajolni, holmi 1,7 milliárdos támogatásért, tessék neki ezüst tálcán odavinni és akkor talán…. mondom talán…. elfogadja. Igazi felelős városvezetői magatartás, nemdebár? Természetesen továbbra is fenntartja, hogy a kormány kifosztja a józsefvárosi gyerekeket. Ilyen kifosztás ellen ezért mi sem tiltakoznánk.

Érdekes szála a történetnek, hogy Pikó arra hivatkozva vágta vissza az eredeti terveket, hogy megdrágult. Az persze nem jutott eszébe, hogy az állami támogatást kiegészítse saját forrással – amit kigazdálkodhatna például az elmúlt évben létesített önkormányzati sportállások (amibe a haveri körét, a C8-asokat ültette) megszűntetésével. Mindenesetre már azt is leírta egy korábbi posztjában, hogy a tábort akár önállóan, a kormány nélkül is befejezi. Akkor tehát mégis csak van pénze az önkormányzatnak, annak ellenére, hogy eddig csak arról kommunikáltak: nincs pénz semmire. Teccikérteni? Ha megkapják az állami pénzt, az kevés, ha nem kapják meg, akkor meg megcsinálják saját maguk, tehát akkor már van pénzük.

Mindenesetre a józsefvárosi Fidesz nem várja meg, hogy Pikó tétlenkedése miatt újra elvesszen az állami támogatás és előterjesztést terjesztenek be az 1,7 milliárd forintos támogatás megkötésére. Hátha így nem szúrja el az ügyet a balfácán polgármester.