Pikó elbaltázta a káptalanfüredi tábor felújítását is

Már finisében volt a káptalanfüredi tábor felújítása, amikor a lúzer Pikó rátette a mancsait Józsefvárosra. A balfácán polgármester azonban egy csaknem kész projektet sem tudott befejezni. A csaknem egy éves tétlenkedés után lefaragta az eredeti tervek szerint megvalósítandó elemeket, így az állami támogatást is elbukta. Ekkor előhúzta a régi balliberális receptet és a facebookon huszárkodva a kormányra és az előző városvezetőkre kente a dolgot. Nyilván egyszerűbb neki így, mint elvégezni a feladatot.

bar_3316.jpg

Ha ő győz, Józsefváros nyer – jól emlékszünk még Pikó választási szlogenére. Sokan be is dőltek ennek, mert ennek érdekében ígért fűt-fát vadvirágot mindenkinek: bérlakást, több zöldet, tisztább utcákat. Azóta eltelt egy év, és ezalatt semmi sem történt. Sőt! A folyamatban lévő beruházások leálltak, az utcák szemetesebbek mint valaha, a hajléktalanok ellepték a kerületet. És mit csinál a jó polgármester? A közösségi oldalán vádaskodik, visszamutogat – de ez nem is csoda, hiszen a városvezetéshez szemmel láthatóan nem ért.

Ez a lúzer tavaly már elkótyavetyélt 1 milliárd forint fejlesztési forrást, és úgy tűnik ezt a hagyományt idén sem kívánja megszakítani. Most a józsefvárosi gyerekek balatoni üdülését sikerült elpuskáznia. Amikor átvette a várost az önkormányzat káptalanfüredi üdülőjében már álltak a lakóépületek. Játszótér, tanösvény és konyha megépítése lett volna a feladat 2020-ban. Ezt azonban nem sikerül megugrani, így ősszel, az állami támogatás határidejének lejárta előtt észbe kapott. Addig faragott a megvalósítandó elemekből, míg az állam már nem tartotta támogathatónak a fejlesztést, és a pénz visszafizetésére kötelezte a balfácán polgármestert.

Ekkor Pikó a szokásos recepthez nyúlt: a facebookon sírta el, hogy gyakorlatilag mindenki hibás, csak ő nem. Sőt! Tulajdonképpen a legnagyobb hibás maga Kocsis Máté, korábbi polgármester, aki anno kilobbizta a támogatást. Bejegyzésében Pikó azt hazudta leírta, hogy a céljuk minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőnkben nyaraljanak a gyerekeink, ahogy az a hatvanas évek óta, a fideszes dúlást megelőzően minden nyáron megtörtént. Természetesen azt nem tette hozzá, hogy eddig egyetlen év volt, amikor a kerületi gyerekek nem üdülhettek a Balatonnál, és az éppen az ő polgármestersége alatt volt.

A polgármester hazudozásai miatt betelt a pohár Kocsis Máténál és azt írta: beperli a balfácán Pikót, ehhez pedig csatlakozott Sára Botond, Józsefváros előző polgármestere is. Kocsis Máté – aki Pikóval ellentétben – számos nyarat töltött gyermekkorában a táborban személyes ügynek tekinti, hogy a fejlesztés megvalósulhasson. Azt ígérte, még egyszer kilobbizza a pénzt, és reméli, ezt már nem szúrja el a balfácán polgármester. Erre Pikó is reagált a Facebook oldalán – hol máshol – és azt írta Kocsisnak – aki mellesleg a kerületben született és itt is lakik – Józsefvárosba kellene mennie és nem a Facebookon huszárkodni.

Aztán Pikó hirtelen arról írt, hogy már megvalósíthatónak tartja a kormány forrásai nélkül is a projektet.

Vajon akkor meg miért sír egyfolytában, hogy nincs pénz semmire sem?

Ha pedig van, akkor miért nem történik semmi a kerületben?