100 milliós egészségügyi fejlesztéssel vérezteti ki a kormány Józsefvárost

Két új röntgengép érkezett a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központba a napokban a kormány Egészséges Budapest Programja részeként. A kormányt napi szinten pocskondiázó Pikó András nagy büszkén át is adta, mintha bármi érdeme is lenne az ügyben. Nincs. Az eszközök beszerzése Sára Botond polgármestersége idején indult és Kocsis Máté országgyűlési képviselő lobbizta ki. Mindeközben Pikó folyamatos kampányt folytat, hogy Kocsis Máté nem segít, a kormány pedig kivérezteti az önkormányzatokat. Hát így zajlik Józsefváros kivéreztetése.

bar8016.jpg

Nap mint nap elsírja Pikó András, hogy a kormány mindent elvesz, semmit sem segít. Most újra bebizonyosodott, hogy Pikó András folyamatosan hazudik.

A Szent Kozma Szakrendelőbe az Egészséges Budapest Program részeként a napokban érkezett egy 100 milliós eszközfejlesztés. Pikó András nagy mellénnyel adta át a röntgengépeket, a propagandalapjában a biztonság kedvéért négy fotót is mellékeltek arról, ahogyan az új eszközök mellett pózol. Azt azonban elfelejtette elmondani, hogy ezekhez semmi köze, ismét idegen tollakkal ékeskedik. A beszerzést nem ő indította, a pénzt nem ő biztosította, hanem az előző városvezetők, akikről nap mint nap elmondja, hogy nem segítenek Józsefvárosnak.

A helyzet tisztázásához érdemes felidézni, hogy Pikó az előző városvezetéstől 13 milliárd forintos plusszal vette át a kasszakulcsot, majd idén további 2,6 milliárd maradvány állt rendelkezésére a korábbi vezetés felelős gazdálkodása miatt. A kassza tehát csurig lett töltve, ám ennek ellenére semmilyen új beruházás nem indult, sőt a kerület erősen elindult lefelé a lejtőn. Még azok a fejlesztések sem kezdődtek meg, amelyek elő voltak készítve, és forrás lett melléjük rendelve (pl. az Orczy tér és a Blaha Lujza tér felújítása). Ami fejlesztés elkészül, az is az előző önkormányzati ciklusban indult, Pikó meg csak annyit tett hozzá, hogy nem állíttatta le (Orczy negyed program, a Bláthy-park, a Déri Miksa utca megújítása vagy a Rökk Szilárd utca felújítása).

Hogy mégis hová lett az a rengeteg pénz? Hát kitömték vele a haverok zsebeit, létrehoztak hat bizottságot, és olyan pozíciókat, amelyek korábban nem voltak.