A józsefvárosi baloldal törvényen felül állónak gondolja magát?

A koronavírus megfékezése miatt bezártak a szórakozóhelyek, a vendéglátóhelyek, éjszakai kijárási korlátozásokat vezettek be, gyülekezési tilalom lépett érvénybe. A józsefvárosi baloldal azonban a kerület uraként viselkedve, a szabályokra nagy ívben tesz. Kedd éjjel a Bacsó Béla utcai MSZP irodában mulatoztak, az utca is hangos volt a zenétől, amit bent bömböltettek. buli.jpg

Egy hatályos önkormányzati rendelet 14/D paragrafus kimondja, hogy „egy többlakásos lakóépületben a lakhatás nyugalmának védelmére szolgáló, a lakóépület házirendjében írt szabályokat megszegve munkanapokon 19.00-08.00 óra közötti időszakban, a lakhatás nyugalmának megzavarására alkalmas tevékenységet végez vagy végeztet a szomszédos ingatlanok tulajdonosának hozzájárulása hiányában, megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait.”

Valljuk meg egy dolgozó ember számára egy hagyományos hétköznapi napon is rendkívül zavaró, ha egy társasházban éjszaka dübörög a zene. Az pedig, hogy egyesek a koronavírus második hulláma idején teszik mindezt – amikor a felelős járvány elleni védekezés jegyében mindenféle zenés szórakozóhely bezárt, a gyülekezés tilos – az egyenesen bicskanyitogató. És, hogy ki az, aki fittyet hány a szabályokra? Hát a magát a törvény felett állónak gondoló józsefvárosi baloldal.

Az utcán is dübörgő zenére egy a munkából hazafelé tartó környékbeli lakos figyelt fel. A zene forrása a Bacsó Béla utcából jött, amit rövid videóban rögzített és elküldött a hirnyolc.hu nevű hírportálnak. Az illető szerint már többször előfordult, hogy éjszaka mulatozott a baloldal az irodában.

Két eset lehetséges: a város vezetőiként vagy nem ismerik a hatályos rendeleteiket, vagy ismerik, de magasól tesznek rá. Azt, hogy melyik a rosszabb, azt olvasóink döntésére bízzuk.

Címkék: buli, baloldal, MSZP