Baranyi „tiszta kéz” nem adja ki a közérdekű szerződéseket a képviselőknek

Történt ugyanis, hogy Deutsch László, a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület színeiben politizáló, civil képviselő az egyik testületi ülésen kikérte Baranyi Krisztina egy év alatt polgármesterként kötött szerződéseit. Baranyi átadott volna egy listát, de teljességi nyilatkozattételre nem volt hajlandó, amivel bizonyította, hogy a számára kínos szerződéseket nem adta volna ki. Ennyit a „tiszta kéz”-ről és az ő „átlátható” városvezetéséről. 

bar_3530.jpg

A polgármester szerződések listáját tartalmazó adathordozó átadásakor felszólította a képviselőt, jelölje meg, még mi érdekli, amely mondat világossá tette, hogy a szerződések listája nem teljes.

A képviselő teljességi nyilatkozatot kért, amivel a polgármester az átadandó szerződésekért büntetőjogi felelősséget vállalt volna, azonban ezt Baranyi Krisztina megtagadta.

„Innentől kezdve mindenki törheti a fejét, hogy mit jelent Baranyi Krisztinának az átláthatóság, az üvegzseb, a tiszta kéz… Sok érdekes információ jutott el hozzám, amiből azt a következtetést vontam le, hogy a Tiszta Kézhez sok Flóra szappan kell még” – írta Deutsch László, az fle.hu oldalon.

A képviselő hozzátette: Baranyi Krisztina önkormányzati képviselőként szintén kért ki közérdekű adatokat az Önkormányzattól, amit időhúzás nélkül meg is kapott.