Balliberális fejtágítás lesz óvodafejlesztés címen Józsefvárosban

Nagy mellénnyel jelentette be Erőss Gábor párbeszédes alpolgármester, hogy 90 millió forintot nyertek az Európai Unió pályázatán józsefvárosi óvodafejlesztésre. Mint kiderült: nem arról van szó, hogy új eszközök, játékok kerülnek az óvodákba, nem lesznek szebbek és gazdaságosabb működtetésűek az épületek és az udvarok sem. A pénzt a Soros hálózat alapítványai kapják, hogy terjesszék a balliberális igéket az óvónők körében. Köszönjük Erőss Gábor, erre tényleg nagy szüksége van a gyermekeinknek.

eross.jpg

Az önkormányzat ismert Soros szervezetek: a Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány segítségével nyert az Európai Bizottság pályázatán, amelynek témája a diszkriminációmentesség elvének gyakorlatba történő hatékony átültetése – mutatott rá a Magyar Nemzet. A „józsefvárosi óvodák fejlesztése” az önkormányzat részéről viszont annyiban merül ki, hogy átrajzolják a körzethatárokat. Így például több roma gyerek jár majd azokba az óvodákba, ahol eddig kevesen voltak. A pénzt gyakorlatilag a Soros alapítványok markolják fel, amelyek továbbképzések címszóval balliberális fejtágítást tartanak az óvónőknek, például, hogy hogyan kezeljék azokat a kusza helyezeteket, amiket Pikóék idéztek elő.

A baloldali polgármeseterek már korábban kinyilvánították sajtótájékoztatón, hogy a kormány megkerülésével kívánnak uniós forrásokhoz jutni.  Ennek azonban nem a lakosság segítése a célja, hanem – a Magyar Nemzet szerint – az, hogy a hozzájuk közel álló Soros-szervezeteket pénzügyileg megerősítsék.

Fotó: Erőss Gábor Facebook-oldala