Zászlók a szélben…

Az elmúlt napokban a ferencvárosi zászlóháborútól hangos a sajtó. Baranyi Krisztina, Pikó András és Karácsony Gergely is úgy gondolta, hogy helye van az általuk vezetett városházán a szivárványos zászlónak. Szerintünk – és a többség szerint is – a szexuális devianciákat nem kellene a kirakatban, és főleg nem a középületeken reklámozni. Így gondolta ezt egy csapat futballszurkoló is, amikor leszedte Baranyi hivatalának homlokzatáról. A polgármester asszony azonban nem akarja meghallani a nép hangját, ezért újra kitette az LMBTQ-zászlót.

szivarvany_res.jpg

Ahogyan közeledett az idei évre meghirdetett Budapest Pride Fesztivál időszaka – ami természetesen nem maradhat el, COVID-19 ide vagy oda – úgy kerültek ki a szivárványos zászlók a balliberális polgármesterek vezette hivatalokra. Mindenki Józsefvárosa – hirdette Pikó, Budapest Mindenkié – kontrázott rá Karácsony Gergely, Suzi Dada, Baranyi kutyapártos jobbkeze meg azt írta: „ellazul, mélyen a szemembe néz, elfogad”.

A balliberálisoknak ez az érzékenyítése, illetve a saját akaratuk másokra erőltetése verte ki a biztosítékot egy FTC-s szurkolói csoportnál, aminek következtében leszedték a szivárványos zászlót, felgyújtották és kukába dobták, majd a helyébe Fradi-sálat tűzték.

Baranyiék természetesen ezen kiakadtak és az olimpiagyilkos párt egyik képviselője, Takács Krisztián le is szaggatta a klub jelképét. Ezt az önkormányzat baloldali szivárványkoalíciónak jobbikos képviselője is nehezményezte. Mint írta: sajnálatos, hogy a kerület egyik képviselője nem ismeri a kerület történelmét, és egy olyan épületről – ahol az FTC megalakult –, leszed egy ferencvárosi jelképet. Baranyi Krisztináék persze nem értették meg az üzentet, és újra kitették a szivárványzászlót, büszkén hirdetve: Ferencváros igenis a deviánsoké.

Időközben hasonló jelenet játszódott le a Budapest Városházán is. Ott Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szedte le az LMBTQ jelképet az épületről, ezért őt előállították a rendőrök. A Városházára azóta ismét kikerült a szivárványos lobogó.

A baloldal tehát mindenáron rá akarja erőltetni az emberekre a másságokat, nem véletlenül, amivel hiszen a szivárványosok biztos szavazói bázist jelentenek számukra, amit foggal-körömmel védenek.