Baranyi harca az ultraliberális AVM-mel

Nyílt levélben ostorozta A Város Mindenkié (AVM) elnevezésű szélsőliberális szervezet Baranyi Krisztinát, amelyben felróják a polgármester asszonynak, hogy a bérlakásokkal kapcsolatos politikája ellentétes azzal, amit a kampányban ígért. Baranyi beintett a szervezetnek a július 2-ai képviselő-testületen, amikor a lakásrendelet módosításának tárgyalásakor nem fogadta be a szervezet követeléseit, amelyet a Momentum vett szárnyai alá. A lakásrendelet végül nem ment át a képviselő testületen, mert az olimpiagyilkosok is befeszültek. A polgármester és a liberálisok belső harcainak végső soron a ferencvárosiak isszák meg a levét, amit nem is rejtett véka alá a polgármester. Ez a szivárványkoalíció átka. 

bar_3491_res.jpg

A Ferencvárosi Önkormányzat lakásvagyonának eladása miatt háborodott fel A Város Mindenkié szervezet, amely nyílt levélben vonta kérdőre Baranyi Krisztinát a lakásrendelet módosítása miatt.

Szerintük nem ezt ígérte a polgármester. Mint írták: nem gondolták volna, hogy a Baranyi-programban szereplő: „az önkormányzati lakásvagyont a közösség érdekében hasznosítjuk, nem adjuk el áron alul” rész, azt jelenti, hogy végül áron alul eladja majd Baranyi a szociális bérlakásokat. Sérelmezték továbbá a lakbérek emelésével kapcsolatos szabályozást is, illetve nem értettek egyet a lakáshasználati díjra vonatkozó szabályozással sem. Valamint azt is hiányolták, hogy a Baranyi által benyújtott előterjesztés nem tartalmazta a Fővárosi Közgyűlésen elfogadott passzust az elhelyezés nélküli kilakoltatások tilalmával kapcsolatban, ami mellett akkor Baranyi elköteleződést mutatott, és azt ígérte beépíti a kerületi rendeletbe is. Úgy tűnik nemcsak a válaszóit, őket is átverte Baranyi.

Az AVM levelében azt kérte, Baranyi vonja vissza az előterjesztését, és az új rendelet megalkotása előtt fogadja be a szakmai javaslataikat. Baranyi ezt nem tette meg, ám az AVM mégis képviseltette álláspontját a képviselő-testületben, méghozzá a helyi Momentumon keresztül. A főként momentumosokból álló Új Pólus frakció ugyanis módosítókat írt az előterjesztéshez az AVM követelései szerint. Ám ezeket Baranyi nem fogadta be, az Új Pólus pedig befeszült és nem szavazta meg Baranyi lakásrendeletét.

A leszavazott előterjesztést követően Baranyi így fakadt ki: Ferencvárosnak nincs új lakásrendelete, így nem kérelmezhetik sem a pályakezdő fiatalok a lakásokat, nem tudjuk rendezni a szolgálati lakások helyzetét, nem lehet beadni új bérlakáskérelmet. Újra elodáztuk ezt a kérdést – mondta az Új Pólus felé fordulva Baranyi Krisztina.