A pancser Pikó idei évi 13+1 legnagyobb botránya

A Józsefváros vezetésével megbízott Pikó András botrányt botrányra halmoz. Összegyűjtöttük, hogy a balfácán polgármester az idei évben milyen merényleteket követett el a józsefvárosiak ellen. Pedig még csak hat hónapon vagyunk túl.

piko_foto.jpg

  1. Pikó romlott ételekkel eteti a józsefvárosi rászorulókat, gyerekeket, időseket. Balfácán Pikó korrupciógyanús módon – a veszélyhelyzet utolsó óráiban – egymaga döntött arról, hogy lecseréli a közétkeztetési céget. Az indok az volt, hogy olcsóbb és jobb lesz az étel. A NÉBIH ellenőrzést tartott a cég konyháján és lejárt, valamint követehetetlen eredetű ételeket talált náluk. A gyanús cégváltás miatt a Józsefvárosi Fidesz a Közbeszerzési Hatósághoz fordult, a leváltott cég pedig beperelte Pikót. 
  1. Karácsony Gergely elkaszálta az Orczy tér felújítását, Pikó, pedig asszisztált ehhez. A tervek szerint 1 milliárd forintból megújult volna az Orczy tér. Pikó azonban képtelen volt arra is, hogy Karácsony Gergely barátjánál kilobbizza Józsefvárosnak azt a fejlesztést, amire már megvolt a pénz, és a tervek, csak el kellett volna kezdeni a kivitelezést. A legfrisebb hírek szerint erre a sorsra jut a Blaha Lujza tér is. 
  1. Hajléktalanokkal árasztotta el a kerületet. Pancser Pikó a fedél nélküliek számára ideális környezetet teremtett: felszámolta a korábbi rendezettségre törekvő szabályokat, a hajléktalanellátókat minden területen támogatja, így Budapest minden szegletéből idesereglenek a fedél nélkül élők. KamuGerivel más kerületekből is ideköltöztetett hajléktalanokat.  
  1. Pikó elkótyavetyélte az 1,1 milliárdos fejlesztési forrásokat. Kocsis Máté kilobbizott a kerületnek 1,1 milliárdot fejlesztésekre. Pikó pedig addig teszetoszáskodott, amíg a fel nemhasznált forrásokat a kormány átcsoportosította a koronavírus elleni védekezésre. A saját bénázását persze igyekszik a Fidesz nyakába varrni.  
  1. Elgettósítja Józsefvárost. A baloldal akkor érzi jól magát, ha felszámolja a rendet, zavarosban ugyanis jobb halászni. Pikónak idei egyik első intézkedése volt, hogy a közösségi együttélés szabályait felszámolja. A bérházakban önkényes lakásfoglalók garázdálkodnak, az utcákon mocsok, bűz, az utóbbi időben az erőszakos bűncselekmények is elszaporodtak, és újra egyre több az eldobott fecskendő a köztereken. A rendőrök végzik a dolgukat, de a korábbi támogatást már nem kapják meg a városvezetéstől, így a hatékonyság sem a régi.  
  1. A „zöldpárti”, álcivil Pikó letarolta a Rókus-kertet. Egészséges, évtizedes fákat vágatott ki a Rókus kórház kertjéből. Míg korábban minden fűszálhoz odaláncolta magát Pikó és csapata, most nem számít, hogy fák hullanak a porba. Ebből is látszik, hogy csak kampányfogás volt a zöldpártiság is.  
  1. A lakosok helyett nyíltan az Auróra nevű drogtanya pártjára állt. Hiába kérik a lakosok, hogy rendszabályozza meg a városvezetés az Auróra nevű kocsmát, ahol korábban még drogot is talált a rendőrség, Pikóékat nem zavarja, hogy a balliberális-keltetőben éjjel-nappal mennek a bulik ellehetetlenítve a környékbeli lakosok pihenését. A balfácán polgármester kijelentette: az Auróra érték és marad.  
  1. Kivéreztette a közszolgálati lakásrendszert. A koronavírus idején a frontvonalban dolgozó egészségügyi-rendvédelmi dolgozóktól elvéve a lehetőséget, megszüntette a korábban jól működő közszolgálati lakásrendszert. Az előző városvezetés ezzel támogatta azokat, akik a legtöbbet teszik a közért, Józsefvárosért. Ezt is beszántotta Pikó. 
  1. Szennylappá züllesztette a Józsefváros újságot. A kerület közszolgálati lapja a baloldali médiaelemző cég szerint is szennylap lett. A független-objekítv újság helyett Pikó szócsövévé vált újság a baloldalnak is kínossá vált. A Mérték Médiaelemző azt írta, hogy aránytalan és elfogult a lap, amelynél még arra is volt példa, hogy egy interjút átírtak és kommentárokkal láttak el.  
  1. A gyerekek balatoni táboroztatását is elbaltázta Pikó. Józsefváros káptalanfüredi táborba már egy ideje felújítás alatt áll. Az átmeneti időben azonban az előző városvezetés megoldotta, hogy a józsefvárosiak a szomszédos kispesti táborban nyaralhassanak kedvezményesen a józsefvárosi gyerekek. Pikó még erre sem volt képes, így idén nem mehetnek a magyar tengerre a kerületi gyerekek.  
  1. Elapasztotta a társasházi pályázatok rendszerét. A korábbi években egyre nagyobb összegre pályázhattak a józsefvárosi lakóközösségek, amiből a társasházuk felújítására fordíthattak: akár a liftre, a közműhálózatra, a tetőre, vagy a homlokzatra. Mindenki arra kapott, amire kért. A tavalyi évben ez a keretösszeg 2 milliárd forintra rúgott. Pikóék ezt az összeget előbb 300 millióra csökkentették, majd a koronavírusra hivatkozva 40 millió lett belőle, de nem csodálkoznánk azon sem, ha ezt is elvennék a társasházaktól.  
  1. Megszüntette a Világos Kapualjak programot. A társasházi pályázatokon felül a lakóközösségeknek lehetőségük volt a kapuk rendbetételére is vissza nem térítendő pénzt igényelni az önkormányzattól. A program az esztétikai szempontok mellett a közbiztonság javítását is célozta.  
  1. Bérlakásállomány: bővítés helyett eladás. Míg a kampányban a bérlakások számának bővítését ígérte Pikó, addig városvezetőként ennek ellenkezőjét cselekedte: az idei évre hatvan lakást jelöltek ki eladásra. Ugyanakkor még egyetlen pályázatot sem írtak ki, holott mindenkinek bérlakást ígértek.  

   +1. Átláthatatlanság, Pikó a neved. A Pikó-kommunikáció sarkalatos pontja volt a transzparencia, az    átláthatóság, ám ennek ma már nyoma sincs. A jelenlegi városvezetés nem válaszol közérdekű adatigénylések százaira, bizonyos sajtóorgánumoknak nem reagál. Ami pedig még furcsább, hogy bizonyos ügyekben az önkormányzati képviselőknek sem adnak ki adatokat. A kerület honlapja kuszább, mint valaha, a szerződések nem kereshetőek, a képviselő-testületi ülések napirendje pedig késve kerül közzétételre.