A köpönyegforgató balliberálisokat most már nem zavarná a fakivágás

Változnak az idők, változik a balliberális oldal „zöld” kommunikációja. Míg korábban minden fűszálat megvédtek, és odaláncolták magukat az utolsó mohához is, ha azt el kellett távolítani, addig most már – hogy több kerületben és a fővárosban vezető pozícióba kerültek – indokoltnak látják a fakivágást. Sőt, most már az a probléma, hogy eddig nem vágtak ki eleget – legalábbis ezzel hárítják a felelősséget a balliberálisok.

fakivagas1.jpg

„A tegnapi viharban kis híján emberéletbe került, hogy az V. kerület vezetése korábban politikai számításból nem adta meg a kivágási engedély a Főkertnek az Alkotmány utcában végül kidőlt fára” – idézi Bardóczi Sándort, Budapest főtájépítészét Pikó András közösségi oldalán. A polgármester mellékelte az index cikkét is, amelyben gyakorlatilag Tarlós Istvánt teszik felelőssé a kidőlt fa miatt.

Pikó továbbá bejegyzésében azt is közölte: a lakosok higgyék el a szakembereknek, hogy csak akkor nyúlnak a fakivágás és pótlás eszközéhez, ha az elkerülhetetlen.

Érdekes, eddig nem ezt vallották. Előszeretettel láncolták oda magukat mindenhez, ami zöld volt (tök mindegy volt, hogy az veszélyeztet valakit, vagy sem), és természetesen erről beszámolt a teljes balliberális médiapaletta.

Emlékezetes: a II. János Pál pápa téren kivágott fa tönkje mellé felfestett „Fagyilkos Fidesz” felirattal hergelte a környékbelieket a józsefvárosi Momentum. Ilyen akciót érdekes módon a Rókus kórháznál tavasszal kivágott 7 fa esetében nem láttunk…

A félreértések elkerülése végett: nem azzal van a baj, hogy igazoltan beteg fákat, vagy embereket veszélyeztető ágakat ki-levágnak, hanem azzal a köpönyegforgató politikával, amit ebben a témában (is) balliberális, kamu zöldpártok folytatnak. Amíg érdeküket az szolgálja, hogy odaláncolják magukat a mohákhoz, megteszik, ha más az érdekük, szavukat sem hallani.