Visszaél hatalmával a despota Pikó: Milliárdos mutyi rajzolódik

Elképesztő az a pofátlanság és (politikai) hatalommal való visszaélés, amit Pikó András a koronavírus okozta nehézségek között művel. Mivel vészhelyzet ideje alatt nem működik a kerületi képviselő-testület, így Józsefváros polgármestere egy személyben hozhat döntéseket, s ezt az utolsó pillanatokig ki is használja az álcivil, despota Pikó. Pár napja egy évi 700 milliós közétkeztetési szerződést söpört le az asztalról. Ráadásul az új már évi 1 milliárdos tervezett tételről szól…
bar_6855_1.jpg

A járványhelyzet utolsó pillanatait is kihasználja Pikó András, hogy a vészhelyzet adta „lehetőségeket” kihasználja. Most ugyanis egy személyben dönthet bármiről, legalábbis ez a balfácán úgy véli. Ugyanis ez azért nem egészen így van, illetve lenne: elvileg olyan döntéseket hozhatna csak egyszemélyben, amelyek a járványveszéllyel összefüggenek.

Egy évi 700 milliós, közétkeztetési szerződés tuti nem ezek közé tartozik, amelyet Pikó egy tollvonással érvénytelennek nyilvánított.

S ez még csak nem is a jéghegy csúcsa. Miközben ezt megszüntette, a tervezett közbeszerzési eljárás már évi 375 millió forinttal többe kerül a kerületnek.

Szóval valami nagy biznisz lehet itt… Ha a civilségére, az átláthatóságra, a „semmit-rólatok-nélkületek” álmottójára olyan büszke a polgármester, akkor ezt az elég nagy összegű szerződést miért nyilvánítja egy személyben „érvénytelennek”? Ráadásul még rádob 375 milliót?

Ennyire kell a cimbiknek a zsíros megbízás?

A Fidesz-KDNP józsefvárosi frakciója közleménye szerint a Közbeszerzési Hatósághoz fordul az ügyben, mivel szerintük „Pikó András kétes módon, a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva egymaga döntött egy céggel való szerződéskötés mellett és írt azzal alá nagy összegű szerződést. (…) Minden jel szerint a közbeszerzési eljárást nélkülöző módon, aggályos érveléssel kötötte meg a szerződést a polgármester. A szerződés mind a nyilvánosság, mind a képviselők számára jelenleg nem megismerhető, ugyanis azt nem tette közzé, és képviselői kérésre sem adta ki a Józsefvárosi Önkormányzat.”