Baloldali káderekre bízza Baranyi a közszolgálati lap „független” főszerkesztőjének kiválasztását

Baranyi felkérésére bukott baloldali államfőjelölt és balos újságírók döntik el, ki kerüljön a Ferencvárosi közszolgálati lap élére. Hajrá szabad helyi sajtó! – írja Baranyi, amivel azt a látszatot szeretné kelteni, hogy tőle független lesz a közpénzből fenntartott önkormányzati újság.

unnamed.jpg

Baranyi Krisztina hivatalba lépését követően azonnal a saját szolgálatába állította a Ferencváros újságot. A függetlenséget, meg objektivitást hirdető lap novemberi száma a polgármesternő fotóival volt tele. A Baranyi által kinevezett új főszerkesztő mindent bedobott, hogy a polgármester kedvében járjon: ennek megfelelően a cikkek zöme a kormány elleni hergelésről szólt. Ám úgy tűnik ez is kevésnek bizonyult, még ennél is SZABADABB (értsd: ezentúl a keresztrejtvényben is Baranyi kell legyen a megfejtés, vagy az, hogy vesszen a kormány) újságót óhajt, ezért Török Dániel eddigi főszerkesztőnek porba hullott a feje. Baranyi pályázatot hirdetett a Ferencváros újság főszerkesztői pozíciójára, amely a napokban zárult le.

„21 pályázó jelentkezett, köztük számos országos online és print médium korábbi főszerkesztője, vezető munkatársa” – írja Baranyi közösségi oldalán. Van is tippünk, hogy honnan érkezik majd a befutó, viszont Baranyi ragaszkodik ahhoz, hogy a függetlenség látszatát fenntartsa, ezért egy „pártatlan” …hehehe… zsűrit kért fel a győztes kiválasztására.

És íme a veretes, pártatlan zsűri névsora:

Elnök: Majtényi László, az ORTT egykori elnöke – írja róla Baranyi. Azt már nem teszi hozzá, hogy Majtényit Gyurcsány Ferenc jelölte az ORTT élére. Emellett Majtényi a Soros által támogatott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, azé az intézeté, amely szorosan együttműködik a TASZ-szal, a Magyar Helsinki Bizottsággal a kormány elleni aknamunkában. Továbbá Majtényi volt a baloldali pártok és civilek államfőjelöltje 2017-ben.

Zsűritag: Hargitai Miklós, a MUOSZ elnöke – írja Baranyi. Mi meg a tisztánlátás kedvéért hozzátesszük: Hargitai Miklós a Népszabadság, annak megszűnését követően a szélsőbaloldali Népszava újságírója is egyben.

Zsűritag: Neizer Anita, a Főszerkesztők Fórumának delegáltja – írja Baranyi. És amit nem ver nagy dobra, hogy Neizer három évig volt a baloldali elfogultságáról híres HVG-nek a főszerkesztője.

„Így nem politikusok, vagy hivatalnokok döntenek a főszerkesztő személyéről” – veti oda büszkén Baranyi, „hanem szélsőbalos káderek” – tesszük hozzá mi.