Szolgalelkű főszerkesztőt keres Baranyi a propagandalapjához

Főszerkesztőt keres a SZABAD közszolgálati lap élére Baranyi Krisztina. És hogy mit szabad majd a főszerkesztőnek, hát csupán azt, amit Baranyi tollbamond neki. A ferencvárosi polgármester úgy tűnik, túlzottan finomkodónak tarthatta az eddig is végletekig elfogult pincsikutyájának, Török Dánielnek a munkáját, és keményebb hangvételre vágyik. Erre utal a Ferencváros legfrissebb száma, amelyben már ő maga harsogja saját magáról a nimbuszokat, miközben a kormányt mocskolja.  

baranyi_foszerk.jpg

A nyártól már havilapként, magazin formátumban megjelenő kerületi újság vezetésére május 15-ig lehet pályázatokat benyújtani, amelyeket pártoktól független, rangos szakmai zsűri fog elbírálni – írja Baranyi Krisztina a közösségi oldalán. Teccikérteni: PÁRTOKTÓL FÜGGETLEN. Azt egy szóval sem mondta, hogy tőle is független lesz.

De, hogy mennyire lesz valóban független az újság? Hát semennyire. Ezt bizonyítja a főszerkesztővel szemben támasztott elvárások sora is. E szerint a gyakorlattal rendelkező várományosnak amellett, hogy egy idegen nyelvet beszél, MEGBÍZHATÓnak kell lennie (talán már meg is van a jelölt, csak a protokoll miatt kellett kiírni a pályázatot – a szerk.) és ami a legfontosabb kritérium: bizonyított már a FÜGGETLEN magyar újságírás területén. Ez lefordítva azt jelenti, hogy a balliberális oldal szolgalelkű írnoka kell, hogy legyen. Kíváncsian várjuk, hogy az index, 444, 24.hu tengelyből érkezik-e az illető, vagy a számtalan szélsőbaloldali trashportál valamelyikétől? Ajánljuk a 168óra egykori szerzőjét Tóth Ákos urat, aki 2 hónap alatt vérzett el Pikó uralma alatt a Józsefváros újság élén, s halmozott hibát hibára, s tömte tele a lapot Pikó arcképével.

És hogy miért van arra szükség arra, hogy új főszerkesztő legyen a már eddig is kiegyensúlyozott….hehehe… kerületi újságnál? Talán nem volt elégedett Török Dániel féléves teljesítményével a polgármesterasszony, mert a legutóbbi lapszámban már maga vette kezébe a klaviatúrát és pötyögte be fröcsögését a kormányra és emelte saját feje fölé a glóriát.

Török érezhette, hogy elrúgta a pöttyöst, mert a polgármester írását a lap legkiemeltebb helyére, a második oldalra tette, de ez már úgy tűnik nem segít rajta. Megy a levesbe.      

Vajon az új főszerkesztő meddig bírja majd?