A társasházak képviseletére fáj Pikóék foga

Józsefváros több társasházára is szemet vetett a Pikó-csapat. Pontosabban a társasházak közös képviseletét szeretnék baráti – azaz Pikó-közeli – kézben tudni. Mint megtudtuk a csaknem 700 lakásos Ganz-Mávag Kolónia közös képviseletét igyekeznek kétes módszerekkel megszerezni. A Magdolna-negyedben Pikó és az MSZP-s képviselő élelmiszercsomagokkal próbálja rábeszélni a lakosokat a közös képviselő-váltásra.

kolonia.jpg

A Kolónia ügye még decemberben kezdődött, amikor a korábbi közös képviselő lemondott. A lakótömb Pikó-párti Számvizsgáló Bizottsága (SZB) – a lakosok többségének felhatalmazása nélkül – pályázatot írt ki a pozícióra, amire három jelentkező volt. A tulajdonosok egy csoportja viszont meghívta az új képviselőt választó közgyűlésre a Magyar Társasház Kft. (MT. Kft)-t is. A megjelentek a helyszínen arról döntöttötek, hogy bár az MT Kft. nem a pályázat útján került képbe, adnak nekik esélyt a megmérettetésre. A tulajdonosok többsége (az önkormányzati hányadot képviselő Józsefvárosi Gazdálkodási Központ jelenlévő képviselőjével egyetemben) a feladatra legalkalmasabbnak az MT Kft-t tartotta.

A Pikó-fanok nem nyugodtak bele a többség akaratába

A Momentumos elkötelezettségű SZB nem nyugodott bele a többség döntésébe. Ismételt szavazást követeltek a nem megfelelő eljárásrend abszurd indokával, ezért újra összehívatták a közgyűlést, amit a MT Kft. március 5-ére írt ki. Az SZB ezalatt saját maga is kiírt egy közgyűlést ugyanarra az időpontra, ezért dupla közgyűlést tartottak, ami azt jelenti, hogy minden napirendi pontot meg kellett volna kétszerezni. Ez a lakók többségének felháborodása miatt leegyszerűsödött arra, hogy a döntéseket kétszer vették figyelembe.

Politikai nyomásgyakorlás

A közgyűlésen jelen volt Pálinkás Balázs, Pikó kabinetvezető helyettese is, akinek a javaslatára az SZB beolvastatott egy levelet, miszerint az önkormányzat tévesen szavazott az előző ülésen. Tehát politikai nyomásra – az önkormányzatot képviselő Józsefvárosi Gazdálkodási Központ – megváltoztatta az álláspontját. A megismételt közös képviselő választást újra az MT Kft. nyerte, amit Pikó emberei mindenféle rágalommal megtámadtak: ezek a rágalmak azonban nem állták meg a helyüket, minden általuk gyanúsnak vélt szavazólapot kivéve is az MT Kft lett a győztes. Az indulatok olyannyira felfokozódtak, hogy közgyűlés újra megismétli a szavazást az országgyűlési szavazáshoz hasonló, szigorú szabályok mentén.

img-3186_res.jpg

A nagy leleplezés

A társasházi közös-képviseletek megszerzésének fontosságát bizonyítja, hogy Pikó a helyi propagandalapjának legvéresebb szájú pribékjét, a korábbi Magyar Narancsos Gaal Ilonát is ráállította az ügyre, hogy bemocskolja a Kolónia képviseletét ellátó MT Kft ügyvezetőjét, Weisz Gábor Miklóst. Gaal leleplező riportjából kiderül, hogy Weisz politikailag nem elkötelezettje a jelenlegi vezetésnek, azt viszont nem tudjuk meg, hogy az általuk preferált General-F Kft. egyes információk szerint erősen baloldali kötődésű.

Csomaggal próbálják befolyásolni a lakókat

Ezt a törekvést erősítette meg Gondos Judit közös képviselő is.  Információi szerint az egyik általa kezelt józsefvárosi házba Pikó András polgármester és a körzet képviselője Camara-Bereczki Ferenc Miklós közösen látogattak lakosokat, akiknek csomagot is vittek, feltehetően azzal a szándékkal, hogy a tulajdonosokat rábeszéljék a közös képviselő leváltására. Gondos Judit levélben kérte számon a körzet képviselőjét, aki beismerte, hogy csomagokat vitt a – megfogalmazása szerint – „rászorulóknak”, azt viszont tagadta, hogy a közös képviselő leváltására agitáltak volna.

A Józsefvárosi Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy Pikó beleszólna a társasházak ügyeibe

A Józsefvárosi Fidesz közleményt adott ki, amelyben azt írják: felháborító, hogy Pikó András józsefvárosi polgármester már a társasházak, így az ott lakók magánéletébe is bele akar szólni. A józsefvárosi baloldal erőszakosságát jól jellemzi, hogy propagandáját olyan helyen is harsogja, ahol a politikának semmi keresnivalója nincsen. Egy társasházi közgyűlésen magánemberek hoznak döntést saját magántulajdonukról. Ezzel nem összeegyeztethető az, hogy a polgármester saját munkatársait, valamint a közpénzen fenntartott kerületi újságot felhasználva társasházak közös képviseletének kiválasztásába akar beleszólni.

Ezért felszólították Pikó Andrást, valamint a Józsefváros újságot, hogy kérjenek bocsánatot az érintett társasház lakóitól és a cikkben megnevezett személyektől, továbbá a polgármester vonja vissza a főszerkesztő megbízatását.