Józsefvárosban képzik ki a kormánybuktatásra az aktivistákat

A Közélet Iskolája nevű szervezet képzéseket tart a polgári engedetlenség témájában, de az elkövetkező hónapokban az érdeklődők elleshetik a kampányfőnökösködés fortélyait is – írja a Magyar Nemzet. Az alapvetően az Auróra nevű helyen működő szervezet alapító tagja Pikó András józsefvárosi polgármester és kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza. A polgári engedetlenségről szóló képzésen a résztvevők megtanulhatják, hogy mi igazolja a törvények megsértését.
kozelet_mix_img_7628.JPG

Ingyenes, gyakorlati képzést indít a polgári engedetlenség témakörében a Közélet Iskolája névre hallgató, Soros György által is támogatott szervezet – írja a magyarnemzet.hu. A résztvevők többek között olyan kérdésekre kaphatnak választ, hogy „mi igazolja a törvények megsértését”. Mint a lap írja: arról is hallhatnak a résztvevők, hogy mindez milyen előkészületekkel és kockázatokkal jár. A jövőbeli engedetlenkedőknek azt ígérik, hogy egyaránt szert tehetnek elméleti és gyakorlati tudásra, továbbá az egyént bevonó, változatos módszerekkel sajátíthatják el a különböző fortélyokat.

„A képzést Misetics Bálint, A Város Mindenkié (AVM) szervezet alapítója tartja. A Közélet Iskolájában más képzések is indulnak, így a leendő aktivisták részt vehetnek egy hatalomról szóló kurzuson, ahol arra is választ kaphatnak, hogy a jelenlegi magyar politikai helyzetben mi kell a változáshoz, valamint kampányfőnök-képzést is tartanak” – olvasható a cikkben.

Polgári engedetlenséget oktatnak Soros kitartottjai

– A Közélet Iskolája olyan mozgalmi háttérintézmény és tudásközpont kíván lenni, amely a Magyarországon aktív társadalmi mozgalmakat és aktivistákat támogatja és képzi – olvasható a szervezet honlapján.

„Arról nem lehet tudni, hogy a Közélet Iskolája oktatói, aktivistái vajon a józsefvárosi vagy a fővárosi vezetés egy-egy lépése ellen is tiltakoznának-e, vagy csak a jobboldali kormányzat ellen hozták létre a szervezetet és folytatnak agitációt. Az viszont tény, hogy Karácsony Gergely a főpolgármesterré választása után nem sokkal Misetics Bálintot nevezte ki, hogy az aktivista segítse a Fővárosi Önkormányzat munkáját a hajléktalanság területén” – írja a magyarnemzet.hu, a teljes cikk itt olvasható.

A Közélet Iskolája Alapítványt 2018 májusában hozták létre, az AVM Akadémiából nőtt ki, ahol a csoport hajléktalan és szövetséges tagjai különböző elméleti és gyakorlati képzéseken vettek részt többek között a feminizmus és a polgári engedetlenség témakörében. A Közélet Iskolája Alapítvány kuratóriumi tagja között van Pikó András, a VIII. kerület balliberális polgármestere, valamint Udvarhelyi Tessza is.