Sunyi módon az előző városvezetésre kennék Pikóék a polgárőrség kifilézését

Pikó András és csapata szisztematikusan számolja fel a rendet Józsefvárosban. A közösségi szabályok lazítását követően a helyi polgárőrség felszámolását tűzték ki célul. Megvonják tőlük a támogatást, elveszik a szolgálati járőrautóikat és kiteszik őket az irodájukból. Utóbbit azzal indokolta az Önkormányzat, hogy egy korábbi döntés szerint ott addiktológiai rendelőt alakítanak ki. A megoldás egyszerűnek tűnik: akkor miért nem jelölnek ki másik irodát számukra?

piko_onkori_polgarorseg.jpg

Pikó András közösségi oldalán osztotta meg, hogy hangsúlyos terület a közbiztonság, amelynek javítására majd ők is kiemelt figyelmet fordítanak. Felmerül a kérdés: ha ez így van, akkor mivel magyarázzák a Józsefvárosi Polgárőrség ellehetetlenítésére tett lépéseket? A polgármester helyett a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook-oldalt kezelő kabinetje próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Mint írták: az eredeti döntés 2019. április 30-án született. Akkor még Sára Botond volt a polgármester és a képviselő-testület is fideszes többségű. „A Képviselő-testület 2019. április 30. napján a 69/2019. (IV. 30.) számú határozatával arról döntött, hogy addiktológiai rendelőt alakít ki a Budapest, Magdolna u. 33. szám alatti ingatlanban. A használatba adott helyiség más cél szerint történő hasznosítása érdekében szükséges a használatba adott helyiségek és ingóságok Polgárőrségtől való birtokba vétele.”

Mindössze annyit felejtettek el hozzátenni, hogy az előző városvezetés  mindenben támogatta a polgárőrség munkáját. A jelenelegi iroda helyett felajánlottak egy másikat a polgárőrségnek a Magdolna és a Dankó utca sarkán, ahová az önkéntes egyesület az addiktológiai rendelő kialakítása miatt költözött volna.

A támogatások megvonására és a járőrautók elkobzására semmilyen ésszerű magyarázatot nem tudott adni Pikó András és a Józsefvárosi Önkormányzat.