Pikóék a lakók megkérdezése nélkül állomásoztatnak építőanyagot az önkormányzati bérház udvarán

Pikó „botrányhős” András választási programjában számos ígéretet megfogalmazott, amelyek közül többel már a választást követő hónapokban szembement. Ilyen vállalás volt, hogy a lakosokat minden fontos döntésbe bevonják, kikérik a véleményüket, valamint szigorúan ellenőrzik az építkezéseket, és megakadályozzák a porszennyezést. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen kiderült: egy önkormányzati ház udvarát úgy adták bérbe egy cégnek – amely építkezési anyagokat tárolna a területen –, hogy arról a lakosokat nem kérdezték meg.

karacsony10_res_1.jpg

Az új városvezetés a kampány során minden lehetséges fórumon azt hirdette: a lakosok érdekeit minden más elé helyezik. Ezt azóta folyamatosan megcáfolják, gondoljunk csak arra, amikor Pikó a lakosokat nyugalmát zavaró Auróra védelmére kelt az itt élőkkel szemben. Most pedig egy építőipari vállalatnak kívánják bérbe adni a Karácsony Sándor utca 10. szám alatti telek egy részét.

Sántha Péterné (Fidesz), a környék önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet, hogy erről illene megkérdezni a lakosokat is, ráadásul, mivel az ott lévő lakások egyébként sincsenek jó állapotban, ezért minimum valamilyen ellentételezés járna nekik, hogy még az ezzel járó porszennyezést is el kell viselniük.

Pikó András bevallotta, hogy nem egyeztettek a lakosokkal. A döntés szakaszában megvillant számára a fény az alagút végén s azt mondta: jó lenne, ha a lakosokat majd – igaz, már csak a döntés után – tájékoztatnák.