Továbbra sem működik Baranyi „megreformált” parkolási rendszere

Napi egymillióra rúg a Baranyi Krisztina által „megreformált” parkolási rendszerből fakadó kár Ferencvárosban. A IX. kerület új balliberális polgármestere megmutatta milyen hatékonyan tudja a problémákat megoldani: a január 2-án rajtolt új rendszer zavartalan működését január 15-re ígérték, ám az automaták egyharmada a mai napig hibásan, vagy egyáltalán nem működik. Ferencváros egy része P+R parkolóvá vált, Baranyi pedig lesöpörte a napirendről az ügy kivizsgálására tett javaslatot, amit a helyi Fidesz kezdeményezett.

bar_7937.jpg

Tavaly, november közepén a frissen megválasztott Baranyi „Tisztakéz” Krisztina polgármester vezetésével Ferencváros balliberális vezetése arról döntött, hogy „zuglói mintára” saját kezükbe veszik a IX. kerületi parkolást. Az új „megoldás” idén január 2-án debütált, ám – mint azt mi is megírtuk –, a rendszer csődöt mondott. Baranyi ekkor azt ígérte, hogy január 15-ére megoldódnak az addig felmerült problémák. Két nappal később a polgármester asszony az atv-ben azt nyilatkozta: „sikeresen bevezettük saját kézben a parkolást”. Sikerről azonban szó sincs, a parkolás azóta sem működik zavartalanul Ferencvárosban. Információink szerint a parkolóautomaták egyharmada hibásan, vagy egyáltalán nem működik, ami jelenleg napi egymilliós bevételkiesést jelent Ferencvárosnak.

img_0746.JPG

A helyi lakosok nem tudnak parkolni

A hibás parkolási rendszerből fakadó hiányosságokkal ugyan a szolgáltatást használó személy pillanatnyilag jól jár, de a kerület és az itt lakó közösség nem. Egyre többen háborodnak fel például a József Attila lakótelepen, hogy rengetegen kihasználják a P+R „ingyenes” parkolási lehetőséget, így viszont az ott lakóknak már nem jut parkolóhely. 

De hol van a parkolást vezető cég vezetője? Hát szabin!

Mindeközben a parkolást felügyelő cég (FEV IX. Zrt.)  élére tavaly év végén frissen kinevezett Pataki Márton – aki Baranyi Krisztina régi harcostársa még az Együtt elnevezésű pártformációból – január 31-ig szabadságát tölti.

dszzs20141019005-768x512.jpg

Pataki Márton (fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Leszavazták a vizsgálóbizottság felállítását

A Ferencvárosi Polgári Frakció a további kár elhárítása, a parkolási rendszerért felelős személyek felelősségének megállapítása, valamint a helyzet normalizálása érdekében vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, ám azt a balliberális többség a január 27-ei képviselő-testületi ülésen leszavazta.

szavazas_res.jpg

Baranyi Krisztinát és a mögötte álló balliberális pártokat úgy tűnik nem zavarja az, ami a ferencvárosi lakosokat igen, hogy a lakókörnyezetüket a kerületen kívülről érkezők P + R parkolónak használják, és napi egymilliós bevételtől esik el a kerület.