Józsefvárosban fogták el a szomáliai migránst, aki megerőszakolt egy lányt

Egy oltalmazotti státuszban, Magyarországon élő 30 éves szomáliai férfi megerőszakolt és kirabolt egy lányt Erzsébetvárosban, a Kéthly Anna téren január 20-án. Az erőszakos migráns a nő védelmére siető amerikai férfit is megtámadta. A rendőrök fél nap alatt elfogták a támadót a Teleki László téren. A baloldal szerint a migráció álprobléma, amivel a kormánypártok csak riogatják az embereket.   

bilincs.jpg

A migráció álprobléma, a migránskártya álkérdés, jelenleg nem probléma, nincs napirenden, a kormány ködszurkálása… ilyen, és ehhez hasonló kijelentéseket tettek az elmúlt időszakban a baloldali politikusok a migrációról.

Most pedig lássuk a tényeket. A rendőrség közleménye szerint egy 25 lány hétfőn hajnalban egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte a barátnője sikeres államvizsgáját. Egy alkalmi ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri. A Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát. A szomáliai férfi szexuálisan közeledését a lány egyértelműen elutasította. Erre a férfi erőszakos lett: a lányt többször megütötte, a száját befogta és megerőszakolta, a telefonját elvette. A nő segítségére sietett egy amerikai férfi, de a szomáliai támadó őt is többször megütötte, megrúgta, majd elfutott a helyszínről.

A rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével fél napon belül elfogták a tettest a Teleki László téren. A 30 éves szomáliait szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Fotó:stluciatimes.com